Maskesiz müşteriyi reddetti, 90 bin dolar 'bahşiş' topladı

San Diego'da bir Starbucks'a maskesiz giden bir müşterinin, maske takmadığı için kendisine hizmet vermeyi reddeden çalışanı sosyal medyada ifşa etme girişimi geri tepti. Lenin Gutierrez isimli Starbucks çalışanı için yaklaşık 90 bin dolar 'online bahşiş' toplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin San Diego kentinde, Lenin Gutierrez isimli Starbucks çalışanı, maskesiz gelen bir müşteriye hizmet vermeyi reddetti. Amber Lynn Gilles isimli müşterinin bu duruma sinirlenip Gutierrez'i 'ifşa etmek' adına sosyal medyada paylaştığı görüntüler ters etki yarattı; Gutierrez için GoFundMe sitesinden 89 bin dolar (yaklaşık 609 bin TL) bahşiş toplandı.

'MASKE TAKMAYA İHTİYACIM YOK'

24 yaşındaki Starbucks çalışanı Gutierrez, maskesiz gelen Amber Lynn Gilles isimli müşteriye servis yapmadı. Gutierrez, müşteriye maskesi olup olmadığını sorduğunu ancak maske takmayı reddeden kadının "Maske takmaya ihtiyacım yok" diyerek bağırdığını dile getirdi. Bunun ardından Gutierrez'in fotoğrafını Facebook'ta paylaşan Gilles, şu ifadeleri kullandı: "Maske takmadığım için bana hizmet etmeyi reddeden Starbucks'tan Lenin ile tanışın. Bir dahaki sefere polisleri bekleyeceğim ve sağlık raporu göstereceğim."

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157012080296949&set=a.489397301948&type=3

'SONUNDA HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM'

Gutierrez'i 'ifşa' etmeye çalışan Gilles'in planı ise geri tepti ve 24 yaşındaki Starbucks çalışanı için GuFundMe üzerinden 'online bahşiş' kampanyası başlatıldı. Birkaç gündür devam eden kampanyada 89 bin dolar para toplandı. Korona virüsü salgını ve karantina tedbirleri öncesinde çocuklar için dans öğretmenliği yaptığını söyleyen Gutierrez, "Sonunda hayallerimi gerçekleştirebileceğim" dedi. Gutierrez, paranın bir kısmıyla da San Diego'daki yardım kuruluşlarına bağış yapacağını dile getirdi.

'San Diego Karen'ına karşı gelen Lenin için Bahşiş' isimli kampanyayı başlatan Matt Cowan ise zorbalığa uğrayan Gutierrez'i tanımadığını ancak 'doğru olanı yaptığını düşündüğünü' söyledi. Gutierrez de, "Birbirimizi tanımasak da Matt'in benim için kampanya başlattığını görmek beni çok memnun etti" dedi. (DIŞ HABERLER)