ABD'de yeniden korona alarmı: Güney eyaletlerinde rekor artış yaşanıyor

ABD'de başta Florida ve Teksas olmak üzere batı ve güney eyaletlerindeki korona virüsü vakalarında rekor düzeyde artış saptandı. Normalleşme sürecine daha erken ve çok hızlı giren bu eyaletlerde yeniden sıkı tedbirler alınması gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının sayısının 2.5 milyonu geçtiği ABD'de, rekor düzeyde yeni vaka rapor eden güney eyaletlerinden Florida ve Teksas'ta sokağa çıkma kısıtlamalarına geri dönülüyor. İki eyalette de hastalığın yayılmasını engellemek için yeniden sıkı önlemler alınırken, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Florida ve Arizona'daki başkanlık seçimi kampanyası için planlanan programını askıya aldı.

'YENİDEN EVDE KALMA EMRİ VEREBİLİRİZ'

ABD'nin güney eyaletlerindeki vaka artışı, işyerlerinin geçtiğimiz haftalarda yeniden açılmasına izin verilmesinin ardından geldi. Florida dün 9 bin 585 yeni vakayla rekor kırdı. Eyalette bir önceki günde 9 bin vakayla rekor kırılmıştı. Bu gelişme üzerine kalabalıkları önlemek için eyaletin meşhur barlarının içki servis etmesi yasaklandı; maske takmayanlara ceza getirildi. Miami Valisi Francis Suarez ise "Bir noktada yeniden evde kalma emri vermek zorunda kalabiliriz" dedi.

TEKSAS'TA BARLAR KAPATILDI

Florida'nın yanı sıra Nevada, Güney Carolina, Georgia, Teksas ve Arizona eyaletlerinde de rekor düzeyde artış saptandı. Teksas'da barlar kapatılırken, restoranların dışarıda oturma kapasitelerini en fazla yüzde 50 oranında kullanmaları kararı alındı. Eyaletin Galena Park isimli kentindeyse gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

FAUCI UYARMIŞTI: CİDDİ BİR SORUN YAŞIYORUZ

ABD'nin salgınla mücadeledeki en yetkili ismi olan Dr. Anthony Fauci, geçtiğimiz hafta ülkenin tedbirlerin gevşetilmesi sonrası 'ciddi bir sorun yaşamakta olduğunu' söylemişti. Beyaz Saray'ın korona virüsüyle mücadele için kurulan özel görev gücünün iki ay aradan sonra cuma günü yaptığı basın toplantısında konuşan Fauci, mevcut artışı 'çok erken açılma'ya ve insanların kurallara uymamasına bağladı.

ABD'de şu ana dek 125 binden fazla kişi korona virüsünden öldü. Bu, dünyadaki en yüksek ölüm oranına işaret ediyor. (DIŞ HABERLER)