İngiltere'de turizmi canlandırmak için 'trafik ışığı sistemi': Türkiye listeye dahil edilmeyecek

Salgın nedeniyle kapanan sınırlar dünya genelince açılırken, İngiltere'de temmuz ayında 'trafik ışığı sistemine' seçilecek. Yeni sistem kapsamında, ülkeler risk oranına göre kırmızı, sarı ve yeşil renkleriyle kategorilere ayrılacak. ABD ve Brezilya'nın kırmızı bölgede yer aldığı listeye Türkiye'nin dahil edilmeyeceği ve 'şüpheli' olarak konumlandırıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler ve seyahat kısıtlamaları dünya genelinde hafifletilirken, İngiliz hükümeti en güvenli tatil yerlerini belirlemek için 'trafik ışığı sistemini' açıkladı. Salgın nedeniyle kapanan sınırlar yavaş yavaş açılırken, İngiltere'de 6 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek olan 'trafik ışığı sistemi' kapsamında, belirlenen listelere göre güvenli olduğu belirtilen ülkelerden gelen ziyaretçiler zorunlu karantinaya alınmayacak. Daily Mail'in haberinde, ilk etapta Türkiye'nin bu listeye dahil edilmeyeceği ifade edildi.

TÜRKİYE 'ŞÜPHELİ'

Önümüzdeki hafta kesinleşmesi öngörülen rotalar arasında İsveç'le beraber Türkiye de 'şüpheli' olarak kategorize edildi. Yeni sistem kapsamında Türkiye'nin listeye dahil edilmeyeceği belirtildi.

Avusturya, Hırvatistan, Yunanistan ve Almanya yeşil kategoride; Fransa, İtalya, Portekiz, İsviçre ve İspanya ise sarı bölgede yer alıyor.

ABD VE BREZİLYA KIRMIZI BÖLGEDE

Temmuz ayında yürürlüğe girecek uygulamada, ülkeler korona virüsü enfeksiyon seviyelerine ve resmi verilere göre yeşil, sarı veya kırmızı renklerle derecelendirilecek. İngiltere'te 14 günlük karantina zorunluluğu ise ABD ve Brezilya gibi 'kırmızı' kategoride yer alan ülkeler dışında uygulanmayacak. Yeşil ve sarı kategorisinde yer alan ülkelerden gelen ziyaretçiler de zorunlu karantinaya alınmayacak ancak ziyaretçilerin konumunu takip etmek için bir form imzalatılacak.

'RİSK ARTARSA FRENE BASACAĞIZ'

Yeni sistemin seyahat rotası oluşturmakta da yardımcı olacağını söyleyen hükümet sözcüsü, riskin artması halinde 'frene basmaktan kaçınmayacaklarını' dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Yeni risk değerlendirme sistemimiz, dünya çapında güvenli seyahat rotasını dikkatli bir şekilde belirlememizi sağlayacak. Bu da insanlara yurt dışında bir yaz tatili fırsatı sağlayacak ve ticaret yoluyla İngiltere ekonomisinin canlandırılmasına yol açacak." (DIŞ HABERLER)