İngiltere’de plajlar doldu taştı: Belediye ‘acil durum’ ilan etti

Kısıtlayıcı önlemlerin kademeli olarak hafifletildiği İngiltere'de plajlar doldu taştı. Sahil kenti Bournemouth'da 'acil durum' ilan edildi. Belediye meclisinden Vikki Slade, "Bu kadar insanın sorumsuzca davranması şok edici" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirlerin kademeli olarak hafifletildiği İngiltere'de, hava sıcaklığının yükselmesiyle beraber insanlar plajlara akın etti. Sosyal mesafe kurallarına uyulmaması üzerine sahil kenti Bournemouth'da 'acil durum' ilan edildi.

'BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK'

Sıcaklığın 35 dereceyi bulduğu İngiltere'de, plaj ve sahiller doldu taştı. Sahil kenti Bournemouth'da yerel yetkililer, 'kalabalık ortamlardan uzak durun' çağrısı yaptı. Belediye meclisinden Vikki Slade, sosyal medya da yayılan görüntülerden dolayı 'dehşete düştüğünü' dile getirdi. Slade, "Bu kadar insanın sorumsuzca davranması şok edici. Şu anda acil durum ilan etmek ve acil durum müdahalesinde bulunmaktan başka seçeneğimiz yok" dedi.

Bournemouth

558 PARK CEZASI KESİLDİ

Belediye yetkililer, plajların etrafında çok sayıda aracın park edildiğini ve 558 park cezası yazıldığını aktardı. Ziyaretçileri karşılayamayacaklarını söyleyen Slade, "Lütfen gelmeyin" dedi.

HANCOCK: PLAJLAR KAPATILABİLİR

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ziyaretçilerin sosyal mesafe kurallarına uymaması halinde plajların kapatılacağını dile getirdi. İnsanların 'oldukça sert bir karantinadan çıktığını' söyleyen Hancock, bu yola başvurmak istemediğini aktardı.

Bournemouth East Milletvekili Tobias Ellwood, yarım milyon insanın plajlara akın ettiğini ve durumun 'bunaltıcı' olduğunu dile getirdi. Ellwood, "Bournemouth'un İngiltere'de ikinci dalganın görüldüğü tek yer olmasını istemem" dedi. (DIŞ HABERLER)