ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi: 20 milyondan fazla asemptomatik vaka olabilir

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden uzmanlar, ülkede 20 milyondan fazla kişinin semptom göstermeden Covid-19'u atlatmış olabileceğini söyledi. Seroloji testlerinden elde edilen verilere göre her 10 vakadan birinin tespit edildiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Günlük vaka sayısının rekor seviyeye ulaştığı ABD'de, uzmanlar ülke genelinde 20 milyondan fazla asemptomatik vaka olabileceğini belirtti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) yetkililer, en az 20 milyon kişinin korona virüsü nedeniyle enfekte olduğunu ve bu kişilerin semptom göstermeden Covid-19 hastalığını atlatmış olabileceğini ifade etti.

'HER 10 VAKADAN BİRİ SEMPTOM GÖSTERİYOR'

Eyaletlerde vaka sayıları hızla artarken, uzmanlar seroloji testlerinden elde edilen verilere göre asemptomatik vakaların sayısının en az 20 milyon olabileceğini aktardı. CDC'den yetkililer, seroloji testlerinin sonucuna göre, her 10 vakadan yalnızca birinin enfeksiyon vakası olarak kaydedildiğini aktardı.

Antikor seviyesini gözlemlendiği seroloji testi verilerine göre çoğu kişinin semptom göstermeden Covid-19'u atlattığı belirtildi.

'GENÇLER DÜZENLİ TEST YAPTIRMALI'

Birçok gencin Covid-19'u belirti göstermeden atlattığını söyleyen uzmanlar, korona virüsüne karşı daha savunmasız olan nüfusla temas halinde olan gençlerin düzenli olarak test yaptırmasını gerektiğini belirtti. Bir uzman, "Florida ve Teksas'da bildirilen vakaların yarısının 35 yaşın altında olduğunu ve birçoğunun asemptomatik olduğunu duyduk" dedi.

Günlük vaka sayısında rekorun yaşandığı ABD'de son 24 saat içinde 37 bin 77 vaka tespit edildi. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ülke genelinde 2 milyon 422 bin kişi enfekte oldu. 124 bin 416 kişi korona virüsü nedeniyle öldü. (DIŞ HABERLER)