Kruşçev'in oğlu ABD'deki evinde ölü bulundu

Sovyetler Birliği'nin eski liderlerinden Nikita Kruşçev'in 84 yaşındaki oğlu Sergey Kruşçev ABD'deki evinde başından vurulmuş halde ölü bulundu. 84 yaşındaki Kruşçev'in intihar ettiği sanılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sovyetler Birliği'nin Soğuk Savaş dönemindeki liderlerinden Nikita Kruşçev'in 84 yaşındaki oğlu Sergey Kruşçev, 1999'da vatandaşı olduğu ABD'deki evinde ölü bulundu. Amerikan basını, Kruşçev'in Rhode Island'daki evinde başından vurulmuş halde ölü bulunduğunu yazdı.

Adli tıptan yapılan açıklamadaysa, ölüm sebebinin intihar olduğu ima edildi. Sergey Kruşçev'in başından ateşli silahla vurulduğu, ilk bulgulara göre cinayet izine rastlanmadığı belirtildi. Kruşçev'in eşinin haber vermesiyle olay yerine gelen polisin, soruşturmayı kapattığı ve kimseye cinayet suçlamasında bulunmadığı da açıklandı.

Kruşçev'in eşi Valentina, cenazenin ekim ayında Moskova'da yapılacağını açıkladı.

1991'DE ABD'YE TAŞINDI

Sovyetler Birliği'nde bir roket mühendisi olan Sergey Kruşçev, 1991 yılında Rhode Island'a taşınmış ve ABD'nin prestijli eğitim kurumlarından Brown Üniversitesi'nde Soğuk Savaş hakkında ders vermeye başlamıştı. Kruşçev ile eşi Valentina, Temmuz 1999'da Amerikan vatandaşı olmuştu.

Sergey Kruşçev, vatandaşlık yeminini ettikten sonra Amerikan haber ajansı AP'ye verdiği demeçte, "Yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Yeni bir hayatın başlangıcı bu" demişti. Bir başka söyleşisindeyse, 1971'de ölen babasının Amerikan vatandaşlığını desteklemiş olacağını umduğunu söyleyerek, "Nihayetinde saf değiştirmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)