Kötü kokulu meyve postaneyi tahliye ettirdi

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bir postane, yayılan kötü koku sonrası 'tehlikeli gaz' şüphesiyle tahliye edildi. En az altı kişi hastaneye kaldırıldı. Sonrasındaysa, kötü kokuya bir paketle gönderilen durian meyvesinin neden olduğu anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Bavyera eyaletinde 'dünyanın en kötü kokulu' meyvesi olarak bilinen durian, altı kişiyi hastanelik etti. Bir postaneye gelen durian meyvesinden yayılan koku nedeniyle, altı çalışan hastaneye kaldırıldı ve ofis tahliye edildi.

'TEHLİKELİ GAZ' ŞÜPHESİYLE TAHLİYE EDİLDİ 

Polis ve itfaiye ekipleri, postaneye gelen paketin içerisinde zararlı bir madde olduğu şikayeti üzerine olay yerine gitti. Yayılan kötü koku üzerine 60 çalışan tahliye edildi.

Kokunun önce 'tehlikeli bir gazdan' kaynaklandığı düşünüldü ancak daha sonra bu kokuya neden olan şeyin durian meyvesi olduğu keşfedildi. Almaya'da kamu yayıncısı Bayerischer Rundfunk'un haberinde, 12 çalışanın bulantı nedeniyle tedavi gördüğü aktarıldı.

Durian, birçok Asya ülkesinde yaygın bir meyve. Ancak yaydığı kötü koku nedeniyle bazı ülkelerde toplu taşıma, otel ve uçaklarda bulundurulması yasaklanmış durumda. Bazı kişiler bu kötü kokulu meyvenin tadını cheesecake ve bademe benzetirken, bazıları tadının çürük soğanı andırdığını söylüyor. (DIŞ HABERLER)