Floyd'un ölümüne sebep olan eski polise markette protesto: Hiç pişmanlık duymuyor musun?

ABD'de George Floyd'un ölümüne sebep olan eski polislerden J. Alexander Kueng, alışveriş yaparken görüntülendi. Kefaletle serbest bırakılan Kueng'i tanıyarak yanına yaklaşan kadının "Yaptıklarından hiç pişmanlık duymuyor musun" sorusunu yanıtsız bırakan eski polisin sessiz kalması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de George Floyd'un ölümüne sebep olan ve kefaletle serbest bırakılan eski polis J. Alexander Kueng, Floyd'un öldürüldüğü Minnesota eyaletinde alışveriş yaparken görüntülendi. Markette Kueng'i tanıyan bir kadın, yanına gidip "Birini soğuk kanlılıkla öldürdün. Burada olmaya hakkın yok" dedi. Görüntüler sosyal medyada birçok kez paylaşıldı.

'HİÇ PİŞMANLIK DUYMUYOR MUSUN?'

Cuma gecesi 750 bin dolar kefaleti ödendikten sonra serbest kalan Kueng'i videoya çeken kadın, "Burada sanki hiçbir şey yapmamışsın gibi alışveriş yapıyorsun" dedi. Kadının, "Senin kefaletle bırakılmaman gerekiyordu, böyle bir şey nasıl olur" sorusunu Kueng, "Neden böyle düşündüğünü anlayabiliyorum" diyerek yanıtladı. Kadının "Yaptıklarından hiç pişmanlık duymuyor musun" sorusunu ise yanıtlamayan Kueng, "Aldıklarımı ödeyip gideceğim" demekle yetindi.

'KEFALET PARASINI NEREDEN BULDUN?'

"Özür dilemeyecek misin ya da herhangi bir şey söylemeyecek misin", "Kefalet parasını nereden buldun" sorularına da cevap vermeyen Kueng'un sessiz kalması dikkat çekti.

Cuma gecesi J. Alexander Kueng 750 bin dolarlık kefaletinin ödenmesinin ardından Hennepin Böge Cezaevi’nden şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı. Serbest kalan Kueng, Derek Chauvin, Tou Thao ve Thomas Lane de dahil olmak üzere Floyd’un ölümünden suçlanan polislerden biri. Bu ay başında, eski polislerden Thomas Lane’in de kefaletle serbest bırakıldığı açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)