Gençler Trump'ı 'trolledi', miting koltukları boş kaldı

ABD'de TikTok kullanıcısı ve K-pop hayranı olan yüzlerce gencin, Başkan Donald Trump'ın başkanlık kampanyası için aylar sonra düzenlediği ilk mitingi protesto amacıyla yüzlerce sahte bilet aldığı ortaya çıktı. Trump'ın oy deposu olan Tulsa'daki mitinginde yüzlerce koltuk bu nedenle boş kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın korona nedeniyle ara verilen seçim kampanyasını yeniden başlatmak için büyük umut bağladığı Oklahoma mitingine boş koltuklar damga vurdu. Gençlerin ABD Başkanı'nı 'trollediği' ve sahte rezervasyon yaparak Trump'ın konuşacağı 19 bin kişilik spor salonunda yüzlerce koltuğun boş kalmasını sağladığı belirtiliyor.

Trump'ın kampanya ekibi, Oklahoma eyaletinin Tulsa kentindeki ilk mitingi görkemli bir 'geri dönüş' olarak sunuyordu. 'Beyaz Amerika'nın kalbi ve Trump'ın oy deposu olan kentteki mitingde büyük bir katılım öngörülüyordu. Öyle ki, başkanlık kampanyasının yöneticisi Brad Parscale geçtiğimiz hafta gururla, '1 milyondan fazla rezervasyon aldıklarını' iddia etmişti.

Ancak beklenen kalabalık bir yana, yüzlerce koltuk boş kaldı. CNN kanalı Tulsa gibi bir kentte salonun dolmamasının Trump'a büyük darbe olduğu yorumu yaparken, bu durumun Trump'ı 'trolleyen' gençlerden kaynaklandığı belirtildi. Amerikan basınındaki iddiaya göre, yüzlerce TikTok kullanıcısı ve K-pop (Kore popu) hayranı genç kendi aralarında örgütlenerek koltukları rezerve etti. Ancak gençlerin Trump'ı dinlemeye gitme niyeti yoktu...

K-POPÇULARDAN TİKTOKÇULARA YAYAILDI

Amerikan basınına göre, biletlerin ücretsiz olarak internette rezerve edileceğini öğrenen K-pop hayranı gençler, Twitter üzerinden birbirlerini örgütleyerek yüzlerce rezervasyon yaptırdı. Bu haberin sosyal medya uygulaması TikTok üzerinden de gençler arasında yayılması sonrası sahte rezervasyonların sayısı katlandı.

'16 YAŞINDAKİ KIZIM VE ARKADAŞLARININ YÜZLERCE BİLETİ VAR'

Trump'ın sesleneceği koltuklar boş kalırken, birçok anne-baba çocuklarının sahte rezervasyonlarını ifşa etmeye başladı. Trump'ı sık sık eleştirmesiyle tanınan siyaset stratejisti Steve Schmidt "16 yaşındaki kızım ve Utah'taki arkadaşlarının yüzlerce bileti var. Amerika'nın gençleri tarafından kandırıldınız" paylaşımını yaptı. Schmidt, ABD'nin dört bir köşesinden gençlerin bilet aldığını yazdı.

'60 YAŞINDAYIM VE 300 BİLETİM VAR'

Birçok başka kullanıcı kendi çocuklarının da yüzlerce bileti olduğunu yazarken, Teresa Moore isimli Twitter kullanıcısının "Sadece gençler değil. 60 yaşındayım ve 300 biletim var. Ve Oklahomalı bir Demokratım" paylaşımı dikkatlerden kaçmadı.

'SİZİ BU KADAR DİNLEMEK İSTEDİKLERİNE İNANDINIZ MI?'

ABD Temsilciler Meclisi'nin Trump'la sık sık ters düşen Demokrat üyelerinden Alexandria Ocasio Cortez de eleştiri fırsatını kaçırmadı. Cortez , Trump'ın kampanya sorumlusu Brad Parscale'in düşük katılım için 'insanların içeri girmesini engelleyen radikal protestocuları' suçladığı paylaşımıyla dalga geçti: "Esasında Trump kampanyasını sahte bilet rezervasyonlarına boğan ve beyazların üstünlüğünü savunduğunuz açıklamalarınızı COVID sırasında bir arenayı dolduracak kadar çok dinlemek istediklerine sizi inandıran TikTok gençleri tarafından kandırıldınız." (DIŞ HABERLER)

Trump'tan itiraf: Testleri yavaşlatma talimatı verdimTrump'tan itiraf: Testleri yavaşlatma talimatı verdim