Brezilya'da ölü sayısı 50 bini geçti

Brezilya'da korona virüsü nedeniyle yaşanan can kayıpları artıyor. Ülkede son bir günde yaklaşık 1000 kişinin ölmesiyle, kayıtlara korona kaynaklı olarak geçen ölü sayısı 50 bin eşiğini aştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun kötü yönetimi sonucu dünyanın en ağır korona virüsü salgınlarından birine sahne olan Brezilya'da ölü sayısı 50 bini geçti. Brezilya basını, son 24 saatte en az 964 kişinin daha korona virüsünden yaşamını yitirmesiyle ölü sayısının 50 bin 58'e yükseldiğini yazdı.

ABD'nin ardından en çok vakaya sahip olan ülkede, son 24 saatte 30 bin 972 vaka saptandığı da belirtiliyor. Bu veriyle toplan vaka sayısı 1.07 milyona yükselirken, uzmanlara göre test sayısının az olması nedeniyle gerçek vaka sayısı esasında yaklaşık yedi kat daha yüksek olabilir.

EN ÇOK İZLENEN PROGRAMDA AĞIR ELEŞTİRİ

Korona virüsünü ilk günden bu yana 'basit bir grip' diye hafife alarak sosyal mesafeye fiilen karşı çıkan Bolsonaro üzerindeki kamuoyu baskısı da artıyor. Son olarak, ülkenin en çok izlenen haber programı Jornal Nacional'da Bolsonaro'ya çok sert eleştiriler yöneltildi.

Programın sunucularından Renata Vasconcellos canlı yayında, "Tarih, herkesten önce sağlık çalışanları olmak üzere, bu salgınla mücadele etmek için elinden gelenlerin kıymetli çabalarını hatırlayacaktır" dedi. Programın diğer sunucusu William Bonner ise şu eklemeyi yaptı: "Fakat tarih aynı zamanda, kenarda durup izleyenleri, ihmalkâr davrananları ve saygısızlık edenleri de kaydedecektir. Tarih övgü atfettiği gibi, onursuzluk da atfeder ve tarih sonsuza kadar sürer." (DIŞ HABERLER)