Greta Thunberg: Adaletsizlik artık göz ardı edilemiyor

17 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, 'toplumsal olarak adeletsizliklerin göz ardı edilemeyeceği bir noktaya gelindiğini' söyledi. İklim krizinin aciliyetini koruduğunu dile getiren Thunberg, bu süreçte bilimin toplumdaki yerinin değiştiğini de sözlerine ekledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de George Floyd'un ölümünün ardından başlayan protestolar ve korona virüsü salgını hakkında konuşan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, toplumun, adaletsizliğin göz ardı edilemeyeceği bir taşma noktasına geldiğini söyledi. Thunberg, korona virüsü salgını sonrası 'yeşil bir iyileşme planının' iklim krizini çözmek için yeterli olmayacağını dile getirdi.

'HALININ ALTINA SÜPÜREMEYİZ'

BBC'ye konuşan 17 yaşındaki Thunberg, şöyle konuştu: "Toplumsal olarak, adaletsizlikleri göz ardı edemeyeceğimiz bir taşma noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Artık adaletsizlikleri halının altına süpürmeye devam edemeyiz."

Korona virüsü salgınının, iktidardaki liderlerin bir acil durum anında harekete geçebileceğini gösterdiğini ancak iklim krizinin aciliyetini koruduğunu dile getirdi. Bilimin toplumdaki yerinin değiştiğini söyleyen Thunberg, "İklim aktivistleri olarak biz 'bilimi dinleyin, uzmanları dinleyin' mesajı veriyorduk ve salgınla beraber bunu herkes söyler oldu" dedi. (DIŞ HABERLER)