Twitter'dan Trump'a 'manipüle edilmiş medya' uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump'ın CNN'i yalan haber yapmakla suçladığı paylaşıma Twitter tarafından 'manipüle edilmiş medya' uyarısı eklendi. Uyarıda, görüntülerin üzerinde oynandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın üzerinde oynanmış bir haberin görüntülerini paylaştığı videoya 'manipüle edilmiş medya' uyarısı ekledi. Trump'ın, beyaz bir çocuğun siyah bir çocuğu kovaladığı ve üzerine CNN logosu eklenmiş görüntüleri paylaşmasının ardından eklenen uyarıda videonun üzerinde oynandığı belirtildi.

Bir CNN yayını gibi görünen ve üzerinden oynanmış görüntülerde Trump, CNN'i 'yalan haber' yapmakla suçladı. Trump, Eylül 2019'da çekilen ve internette o dönem gündem olan New York'ta beyaz ve siyah iki çocuğun yol ortasında koşarak birbirine sarıldığı anların görüldüğü videoyu kullandı.

Videonun ilk kısmında beyaz çocuğun siyahi çocuğun peşinden koştuğu anların "Korkan çocuk ırkçı bebekten kaçıyor. Irkçı bebek muhtemelen Trump seçmeni" alt yazısıyla paylaşıldığı, daha sonra ise 'gerçekte olan' başlığıyla görüntünün orijinaline yer verildiği görülüyor. Videonun sonunda ise "Sorun ABD değil, sorun yalan haberler" ifadeleri yazıyor.

Paylaşımın altına CNN yorumcularından Keith Boykin, "CNN'i yalan haber yapmakla suçluyorsun. Sahte haber yayınlayan sensin. Çocukları siyasi yararların için sömürüyorsun" ifadelerini yazdı.

TWITTER-TRUMP ANLAŞMAZLIĞI

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımların altına eklediği 'bilgiyi doğrulama' etiketini, 26 Mart'ta Trump'ın California eyaletindeki 'uzaktan oylama' konusunda attığı tweetlere de uygulamıştı.

Trump, bunun üzerine Twitter'ı '2020 seçimlerine müdahale' ile suçlamış, "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız" ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Mayıs'ta sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararname imzalamış ve "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım" demişti.

Twitter, Trump'ın 28 Mayıs'ta, siyahi George Floyd'un öldürülmesine karşı düzenlenen protestolara ilişkin yaptığı "Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir" paylaşımına da 'şiddeti yüceltme' etiketi eklemiş, Beyaz Saray'ın paylaşımında da aynı etiketi kullanmıştı. (Kaynak: Sputnik)

Twitter'dan Trump'a uyarı: Protestocuları tehdit ettiği paylaşıma 'şiddeti yüceltme' sınırlamasıTwitter'dan Trump'a uyarı: Protestocuları tehdit ettiği paylaşıma 'şiddeti yüceltme' sınırlaması

Trump'ın Twitter'la arası bozuldu: Yalan bilgiyi düzeltmesi istenince küplere bindiTrump'ın Twitter'la arası bozuldu: Yalan bilgiyi düzeltmesi istenince küplere bindi

Etiketler twitter Trump ABD Uyarı