Rapor: Küresel servetin yüzde 50'si milyonerlerin elinde

Yönetim danışmanlığı firması Boston Consulting Group tarafından yayınlanan Küresel Servet Raporu'nda, milyonerlerlerin küresel servetin yüzde 50'sine sahip olduğu kaydedildi. Raporda, son 20 yılda kişisel mali servetin üç katına çıktığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boston Consulting Group (BCG) tarafından yayınlanan Küresel Servet Raporu'na göre son 20 yılda dünyadaki milyoner sayısı üç katına çıktı. 2019 yılında milyonerlerin toplam küresel servetin yüzde 50'sini kontrol ettiği belirtilen raporda, son 20 yılda dünyanın bütün bölgelerindeki milyoner sayısında artış olduğu bildirildi.

Raporun yazarlarından Anna Zakrzewski "2019'da olduğu gibi son 20 yılda bölgelerde bu şekilde benzer büyüme daha önce görmedik" dedi.

24 MİLYON KİŞİDE 1 MİLYON DOLARDAN FAZLA SERVET 

Rapora göre 2019 yılı sonu itibarıyla dünyada yaklaşık 24 milyon kişi 1 milyon dolardan fazla kişisel servete sahip bulunuyor. Raporda 1999 yılında bu rakamın yaklaşık 8 milyon 900 bin kişi olduğu belirtildi. Son 20 yılda kişisel mali servetin de üçe katlandığı belirtilerek 2019 sonunda 226,4 milyar dolara yükseldiği kaydedildi. Raporda nakit ve mevduat, bono, hisse senedi, yatırım fonu, hayat sigortası ve emeklilik ile diğer varlıkları içeren kişisel varlıklar mercek altına alındı.

Gelişmekte olan ülkelerdeki kişisel varlığın küresel varlığa oranının son 20 yılda onda birden çeyreğe yükseldiği kaydedilen raporda, sadece Çin'de 100 milyon dolardan fazla kişisel servete sahip kişi sayısının 2019'da 1999 yılına göre 29 kat arttığı belirtildi.

ALMANYA MİLYONER SAYISINDA İKİNCİ

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya 2019 yılında toplam varlık miktarında küresel olarak beşinci sırada yer alırken, milyoner sayısında ise yedinci sırada yer aldı. Almanya 100 milyon dolardan fazla kişisel servete sahip kişi sayısında ise ABD ve Çin'in ardından 2 bin 400 kişi ile üçüncü sırada yer aldı.

Rapor son 20 yılda Almanya'da milyoner sayısının ikiye katlandığını ortaya koydu. Ancak korona virüsü salgını nedeniyle varlıklarda daralma meydana geleceğini belirten BCG danışmanları, en iyimser senaryoda 2024 yılına kadar varlıklarda yıllık ortalama yüzde 1,4 ila 4,5 büyüme olmasını tahmin ettiklerini kaydetti. (Kaynak: DW Türkçe)