Pep Guardiola: Beyazların siyahlara yaptıklarından utanç duyuyorum

İspanyol teknik direktör Pep Guardiola'dan ırkçılık karşıtı mesaj: Beyaz insanlar siyahlara karşı son 400 yıldır sergiledikleri davranışlar için özür dilemeli. Bu harika insanlara asırlardır yaptığımız şeylerden dolayı utanç duyuyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Efsanevi teknik direktör Pep Guardiola, ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonrası yeniden su yüzüne çıkan ırkçılık hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı. Guardiola, beyazların siyahlara tarih boyunca reva gördüğü muameleden 'utanç duyduğunu' söyledi.

İspanyol teknik adam, teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester City takımının Arsenal ile maçı sonrasındaki basın toplantısında, futbolcuların maçta Floyd için diz çökmesini değerlendirirken, "Siyahlar için milyonlarca mesaj göndermemiz" gerekir" dedi. "Beyaz insanlar siyahlara karşı son 400 yıldır sergiledikleri davranışlar için özür dilemeli" ifadelerini kullanan Guardiola sözlerine şöyle devam etti:

"Bu harika insanlara asırlardır yaptığımız şeylerden dolayı utanç duyuyorum. Beyaz insanların siyah insanlara, sadece Amerika'da değil, dünya çapında yaptıklarından dolayı utanıyorum. Sorun her yerde. Sırf ten renginiz farklı diye, diğerlerinden farklı olduğunuz nasıl düşünülebilir ki? Bütün bu jetler iyi, olumlu ama aynısını gerçeklerle de yapmalısınız. Bu mesele birkaç günde çözülemez. Ama yapabileceğimiz her şeyi yapmalıyız. Siyahlar için bugüne kadar yapmadığımız çok fazla şeyi yapmalıyız." (DIŞ HABERLER)