Pablo Escobar'ın eski ortağı Carlos Lehder, ABD'den sınır dışı edildi

Uyuşturucu baronu Escobar'ın ABD'de hapiste bulunan ortağı Lehder, tahliye oldu. ABD'den sınır dışı edilen Lehder, Almanya'ya gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın "kokain kovboyu" lakaplı iş ortağı Carlos Lehder, ABD'de yaklaşık 30 sene cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu ve Almanya'ya sınır dışı edildi.

Euronews'in haberine göre, Kolombiya'nın Medellin şehrindeki uyuşturucu kartelinin en önemli isimlerinden biri olan Lehder, 1987 yılında ABD'ye iade edildi.

Lehder'in avukatı Oscar Arroyave yaptığı açıklamada, müvekkilinin pazartesi günü Florida'da kaldığı hapishaneden çıkarılarak sınır dışı edildiğini ve şu anda Almanya'nın başkenti Berlin'deki evinde yeni bir hayata başlayacağını belirtti.

ABD'de de yaklaşık 30 yıl hapis hayatı yaşayan 70 yaşındaki Lehder, "Şahit Koruma Programı" kapsamında özel güvenlikli bir hücrede tutuluyordu.

Müvekkilinin 15 sene önce serbest kalması gerektiğini savunan avukatı Arroyave, "Bugün dünyada Lehder'den kat be kat daha fazla uyuşturucu ticareti yapan kişiler var. Bu kişiler yakalandığı zaman sadece 4-5 sene ceza alıyor. ABD'de artık uyuşturucu ticareti yaptığı için kimse tutuklanmıyor" diye konuştu.

Babasının Alman vatandaşlığı sebebiyle Lehder'in de Alman pasaportu almak için başvuruda bulunacağı belirtildi.

Escobar'ın oğlu babasını anlattıEscobar'ın oğlu babasını anlattı

135 YILLIK CEZA, 55 SENEYE İNDİRİLMİŞTİ

1980'li yıllarda Pablo Escobar ile Kolombiya'da büyük bir uyuşturucu karteline bağlı çalışan Carlos Lehder daha sonra ABD'ye giderek suç örgütünü kurmuş ve Escobar ile son dönemde birbirlerine rakip olmuşlardı.

ABD'de çıkarıldığı mahkemede 135 sene hapse mahkum edilen Lehder'in cezası, ABD işgaliyle görevinden ayrılan Panama'nın eski lideri Manuel Noriega hakkında yaptığı itiraflar nedeniyle 55 seneye indirilmiş, cezaevindeki iyi hali gözetilerek yaklaşık 30 sene hapis yatmıştı.