Moskova'da kısıtlamalar hafifletiliyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da bugünden itibaren müze ve kütüphaneler de dahil olmak üzere bazı kamusal alanlar açılacak. Sıkı tedbirlerin uygulandığı şehirde yasakların hafifletileceğini söyleyen Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 'virüsün zayıfladığını' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirler dünya genelinde kademeli olarak hafifletilirken, binden fazla günlük vakanın kaydedildiği Rusya'nın başkenti Moskova'da yaklaşık iki aydır süren sıkı yasaklar gevşetiliyor. Moskova'da bugünden itibaren müze, kütüphane ve hayvanat bahçeleri açılıyor.

'SALGIN ZAYIFLADI'

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, pazartesi günü yaptığı açıklamada salgının zayıfladığını ve şehrin ağlık sistemi üzerindeki baskının hafiflediğini söyledi.

SPOR ETKİNLERİNE İZİN VERİLECEK

Geçen hafta kısıtlamaların hafifletilmeye başlandığı şehirde, vatandaşların evlerinden çıkmalarına ve toplu taşımaları kullanmalarına izin veriliyor. 13 milyon nüfuslu başkentte bazı kamusal alanların açılmasının yanı sıra spor etkinlikleri de kaldığı yerden devam edecek. Ancak mekan kapasitesine göre yüzde 10'dan fazla kalabalık oranına izin verilmeyecek.

Rusya'da 545 bin 458 kişini enfekte oldu, 7284 kişi korona virüsü nedeniyle öldü. Ülkede salgından an çok etkilenen şehir olan başkent Moskova'da 208 bin 680 korona virüsü vakası kaydedildi, 3386 kişi öldü. (DIŞ HABERLER)