Weinstein: Cinsel enfeksiyon hastasıyım

Yapımcı Harvey Weinstein, mahkemeye hasta olduğunu belirtti: Cinsel enfeksiyon kaptım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cinsel saldırı ile suçlanan yapımcı Harvey Weinstein, cinsel enfeksiyon hastası olduğunu iddia ederek mahkemeye bildirimde bulundu. Duruşmalarda yürüteç yardımıyla ayakta durabilen Weinstein’ın çıplak fotoğrafları, duruşmada büyük ekranda gösterilmek yerine jürilere verildi. Fotoğraflarla gösterilen organının kangren olduğu öne sürüldü.

Airmail’in, Weinstein sayısında üç bölümlük bir yazı yazan Phoebe Eaton’a göre, deformasyon ilk olarak, Weinstein'ı suçlayanlardan biri olan oyuncu Jessica Mann’in, deforme olmuş organı gördükten sonra cinsel saldırıya uğradığı Weinstein için “merhamet” hissettiğini söylemesiyle mahkemede ortaya çıktı. Yapılan açıklamaya göre Mann, şekil bozukluğunu gördüğünde ilk izleniminin Weinstein'ın “interseks” olabileceğini düşündüğünü ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Miramax film şirketini küçük kardeşi Bob ile birlikte yöneten Weinstein hakkında tecavüz ve cinsel taciz dahil beş farklı suçlamayla açılan davada karar geçtiğimiz Şubat ayında açıklandı ve yapımcı 23 yıl hapse mahkum edildi.

Weinstein'ın taciz ettiği kadınların konuşması ile yıllardır süren skandal ortaya çıkmış ve bunun sonucunda #MeToo akımı başlamıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)