Netanyahu'nun üç koruması koronaya yakalandı

Korona virüsü vakalarının yeniden artmaya başladığı İsrail'de, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun bazı çalışanlarına da virüs bulaştı. Netanyahu'nun konutunun dışında korumalık yapan üç kişi koronaya yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı ilk etapta aldığı sıkı tedbirlerle salgını kontrol altına tuttuğu düşünülen İsrail'de vaka sayılarının yeniden artışa geçmesi endişe yarattı. Son bir günde 177 yeni vaka tespit edilirken, bu kişilerden birinin Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in ofisinde, üçünün de Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Kudüs'teki konutunda koruma olarak çalıştığı açıklandı.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, bu kişilerin, Başbakan'ın Kudüs'ün batısında bulunan konutunun dışında koruma görevi yaptığı belirtildi. Bu kişilerin Netanyahu ile doğrudan teması olmadığı, İsrail Başbakanı'na yakın zamanda yapılan son korona testinin negatif çıktığı bilgisi verildi. Açıklamada, "Başbakan'ın karantinaya girmesi gerekmiyor çünkü korumalar yakınında değildi" denildi.

İsrail'de yeni vakalardaki artış sonucunda, ülke çapında çok sayıda okulun yeniden kapatıldığı belirtiliyor. Son olarak perşembe günü 460 öğretmen ile öğrencinin pozitif çıktığı, 25 bin 517 kişinin karantinaya alındığı açıklanmıştı. Ülkedeki son verilere göre, toplam vaka sayısı 18 bin 972, ölü sayısı ise 300 olarak veriliyor. (DIŞ HABERLER)