Bob Dylan, George Floyd cinayetine isyan etti: Mide bulandırıcı

ABD'de toplumsal eşitsizlik ve ırkçılık karşıtı hareketin simgelerinden biri olan efsanevi müzisyen Bob Dylan, yıllar sonra verdiği ilk söyleşide George Floyd cinayetine isyan etti. Dylan, "George'un o şekilde ölümüne işkence görmesi midemi bulandırdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toplumsal eşitsizlikleri ve ırkçılığı ifşa eden şarkı sözleriyle ABD'de sivil haklar hareketinin sembollerinden biri olagelmiş efsanevi müzisyen Bob Dylan, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesini 'işkence' olarak niteledi. Dylan, Floyd'un polis Derek Chauvin tarafından dakikalar boyu boğazına bastırılarak öldürülmesinin 'mide bulandırıcı' olduğunu söyledi.

New York Times yazarı Douglas Brinkley ile 19 Haziran'da yayımlanacak yeni albümü için bir söyleşi yapan 79 yaşındaki Dylan, "George'un o şekilde ölümüne işkence görmesi midemi bulandırdı" diye konuştu. Dylan, kenndi memleketi de olan Minnesota eyaletinde işlenen cinayet için "Çirkinin ötesindeydi. Floyd ailesi ve ulus için adaletin hızla sağlanmasını umalım" ifadelerini kullandı.

2016 yılında şarkı sözleri nedeniyle Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Bob Dylan'ın 1963 tarihli The Times They Are a-Changin' şarkısı, ABD'de sivil haklar hareketi ile savaş karşıtlarının protesto marşı haline gelmişti. Dylan'ın, 'Hurricane (Fırtına)' lakaplı siyah boksör Rubin Carter'ın 1966 yılında haksız yere cinayetten hüküm giymesi hakkında yazdığı 'Hurricane' isimli şarkı da ırkçılık karşıtı hareket açısından simgesel önem taşır. Carter, 20 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılmıştı. (DIŞ HABERLER)