Floyd'un yeğeni: Bu yalnızca cinayet değil, nefret suçu

Polis tarafından boğularak öldürülen George Floyd'un cenazesinde konuşan yeğeni Brooke Williams, "Bu yalnızca cinayet değil, bu aynı zamanda nefret suçu" dedi. Binlerce kişinin katıldığı törende, Williams'ın konuşması katılımcıların alkışlarıyla karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - George Floyd'un cenaze törenine yeğeni Brooke Williams'ın sözleri damga vurdu. Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonrası ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestolar devam ederken Teksas'ta düzenlenen törende konuşan Williams, "Daha fazla nefret suçu işlenmesin lütfen" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Floyd'un yeğeni Brooke Williams, "Bu yalnızca cinayet değil, bu aynı zamanda nefret suçu" dedi.

"Ben nefes alabildiğim sürece, George için adalet yerini bulacak" diyerek sözlerine başlayan Williams, şöyle konuştu: "Neden bu sistem yozlaşmış ve bozulmuş olmak zorunda? Yasalar zaten Afrikan-Amerikalıları başarısızlığa uğratmak için uygulanıyor. Bu yasalar değişmeli. Daha fazla nefret suçu işlenmesin lütfen. Biri, 'Amerika'yı yeniden harika yapalım' dedi, ama Amerika ne zaman harika oldu ki? Bu yalnızca cinayet değil, bu aynı zamanda bir nefret suçu."

2014' yılında polis tarafından öldürülen Eric Garner'ın annesi Gwen Carr. 2014 Temmuz’unda New York'da New York polisi tarafından boğazı sıkılarak gözaltına alınmaya çalışılan Garner, defalarca “Nefes alamıyorum” diye yalvarmış, fenalaşması üzerine ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda ölmüştü.

Floyd'un çocukluğunu geçirdiği Teksas'ın Houston şehrinde düzenlenen törene aile üyelerinin yanı sıra polis şiddeti nedeniyle ölen birçok kişinin yakını da katıldı. Pamela Turner, Botham Jean, Michael Brown ve Eric Garner'ın aileleri de dahil olmak üzere, polis tarafınden öldürülenlerin aileleri 'Nefret suçuna son' sloganları attı. (DIŞ HABERLER)