Yeni Zelanda'da korona sıfırlandı, Ardern mutluluktan dans etti

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkede korona virüsü vakası kalmadığını duyurdu. Bu haberi ilk duyduğunda 'dans ettiğini' söyleyen Ardern, sınır kontrolleri dışında tüm kısıtlayıcı tedbirlerin kaldırılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da 28 Şubat'ta ilk korona virüsü vakasının tespit edilmesinden bu yana ilk defa aktif Covid-19 vakası kaydedilmedi. Başbakan Jacinda Ardern, düzenlediği basın toplantısında bu haberi öğrendiğinde 'dans ettiğini' söyledi.

'KIZIM DA BANA KATILDI'

Ardern, yeni korona virüsü vakası kalmadığını öğrendiğinde bu haberi kızıyla paylaştığını ve dans ettiğini dile getirdi. Muhabirin, "Vaka kalmadığını öğrendiğinizde ne yaptınız" sorusunu şöyle yanıtladı: "(Kızım) Neve'e gösterdim. Biraz şaşkınlıkla karşıladı ancak her ne kadar neden dans ettiğimi bilmese de salonda benimle birlikte dans etti."

SINIR KONTROLLERİ DEVAM EDECEK

Ardern, korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin kaldırılacağını ancak sınır kontrollerinin devam edeceğini söyledi. Sınır kontrolleri dışında tüm tedbirlerin kaldırılacağını açıklayan Ardern, okul ve iş yerlerinin açılacağını, yurt içi seyahatte sınırlamaların sonlandırılacağını aktardı.

'SOSYAL MESAFE KURALLARI UYGULANMALI'

Ardern, yine de sosyal mesafe kurallarının uygulanması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu. Yurt dışı seyahat kısıtlamalarının devam edeceğini belirten Ardern, sınırların turist ve ziyaretçilere kapalı kalacağını, Yeni Zelanda'ya gelenlerin ise iki hafta süreyle karantinada tutulacağını söyledi. 40 gündür yerel aktarım vakasının tespit edilmediği ülkede Başbakan Ardern, "Virüs bir süre daha dünyamızın bir parçası olarak" ifadelerini kullandı.

'SEYAHAT KORİDORU İÇİN HENÜZ ERKEN'

Daha önce Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir seyahat koridoru oluşturulması gündeme gelmiş, görüşmelerin sürdüğü belirtilmişti. Ancak Ardern, seyahat koridoru oluşturmak için henüz erken olduğunu dile getirdi. Ardern, "Kesin bir sonuca varıldığında zaman çizelgesi hakkında konuşmayı tercih ediyorum. Avustralya eyaletlerinde ilerleme kaydediliyor, ancak daha geniş kapsamlı değil" dedi. (DIŞ HABERLER)