Seattle'da bir kişi protestoculara ateş açtı: Bir yaralı

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından polis şiddetine karşı düzenlenen protestolarda bir kişi göstericilere ateş açtı. Seattle kentinde araçla kalabalığın arasına dalıp ateş açan saldırgan bir eylemciyi yaraladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar ABD'de ülke genelinde devam ederken Seattle kentinde bir araç protestocuların arasına daldı. Sürücü daha sonra araçtan çıkıp ateş açtı. En az bir kişi yaralandı.

Seattle’da gösterilerin yapıldığı yerde araçla gelen bir kişi kalabalığın arasına daldı. Daha sonra araçtan inen sürücü protestocuların arasına girip tabancasıyla ateş açtı.

Olayda en az bir kişinin yaralandığı kaydedildi. Kent polisi zanlının gözaltına alındığını, yaralının da hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Saldırının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Fotoğrafçı Alex Garland, tedavi edilmek üzere alandan uzaklaştırılırken vurulan kişinin bir videosunu paylaştı. İsminin Daniel olduğunu söyleyen yaralı, "Silahın koluma ateşlendiğini duydum. Tam zamanında hareket ettim. Amacım oradaki insanları korumaktı" dedi. (Kaynak: Sputnik)