Colin Powell bile Trump'a 'yalancı' dedi: Biden'a oy vereceğim

Irak savaşına giden süreçte Saddam Hüseyin'in olmayan kitle imha silahları hakkında dünyaya söylediği yalanlarla hatırlanan eski ABD dışişleri bakanı Colin Powell, Başkan Donald Trump'ı eleştiren Cumhuriyetçilere katıldı. Powell, Trump'ı 'sürekli yalan söylemekle' suçlayıp, seçimlerde Demokrat aday Joe Biden'a oy vereceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Başkanı Donald Trump'a kendi partisi içinden sırt çevirenlerin sayısı giderek artıyor. Son olarak, Irak savaşının gerekçesi olarak gösterilen kitle imha silahları hakkında tüm dünyaya yalan söylemiş olmasıyla hatırlanan eski dışişleri bakanı Colin Powell da, Trump'ı 'sürekli yalan söylemekle' suçlayıp Demokrat rakibi Joe Biden'a oy vereceğini açıkladı.

'KİMSE TRUMP'TAN HESAP SORMUYOR'

CNN'e konuşan Powell, Trump'ın anayasadan uzaklaştığını ve kendisinden hesap sorulmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Bir anayasamız var. Ve bu anayasaya uymak zorundayız. Ve başkan bundan uzaklaştı." Powell, Trump için "Yalanlar söylüyor ve bundan paçayı yırtıyor çünkü ondan hesap sorulmuyor" ifadelerini kullandı.

'BU ÜLKE SADECE BAŞKAN'DAN OLUŞMUYOR'

Kongre'nin Trump'a karşı sessiz kaldığını söyleyen Powell, "Biz sadece başkandan oluşan bir ülke değiliz. Kongre var, Yüksek Mahkeme var. Her şeyin ötesinde, Amerika Birleşik Devletleri halkı var, oy verenler onlar. Onu oylarıyla oraya getirenler ve oylarıyla oradan götürebilenler" diye konuştu.

'BIDEN'A ÇOK YAKINIM'

Powell, Trump'ın kullandığı söylemin 'Amerikan demokrasisi için tehlike oluşturduğunu' belirterek, 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde kime oy vereceğini de şu sözlerle ilan etti: "Bu yıl hiçbir şekilde Başkan Trump'ı destekleyemem. Toplumsal ve siyasi açılardan Joe Biden'a çok yakınım. 35-40 yıl boyu onunla birlikte çalıştım. Ve şimdi o aday ve ona oy vereceğim."

Kendisi de emekli bir asker olan Powell, CNN ile söyleşisinde Trump'ın ırkçılık karşıtı protestoculara karşı orduyu devreye sokma girişimini eleştiren askeri yetkililere destek verdiğini de ekledi.

TRUMP'TAN IRAK SAVAŞI HATIRLATMASI

Trump'ın bu açıklamaya yanıtı ise Irak savaşını hatırlatmak oldu. Trump Twitter'dan, "Bizi Ortadoğu'da felaket savaşlara sokmaktan sorumlu gerçek bir baş belası olan Colin Powell, bir diğer baş belası olan Uykucu Joe Biden'a oy vereceğini açıkladı. Powell, Irak'ın 'kitle imha silahları olduğunu' söylememiş miydi? Silahları yoktu ama biz SAVAŞA gidiverdik!" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)