Yunanistan: Türkiye'den korkmuyoruz, her türlü sonuca karşı hazırlıklıyız

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Ankara ile Atina yönetimi arasında Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon sonrası her türlü sonuca karşı hazırlıklı olduklarını belirterek "Türkiye'den korkmuyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, son aylarda Ankara ile Atina yönetimi arasında Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon sonrası her türlü sonuca karşı hazırlıklı olduklarını belirterek "Türkiye'den korkmuyoruz" dedi.

Euronews'te yayınlanan habere göre, Yunanistan'da yayın yapan Skai televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Petras, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün geçtiğimiz günlerde yaptığı "Türkiye’nin eylemleri kışkırtıcı ve sorunların çözümüne yardımcı değil" şeklinde yaptığı açıklamayı da olumlu bulduğunu ve Washington hükümetinin Yunanistan'dan yana tavır aldığını öne sürdü.

Stelios Petsas, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimde uluslararası kamuoyunun Yunanistan'dan yana tavır aldığını savunarak, "ABD'nin açıklamaları Türkiye'yi kınayarak Yunanistan'ın pozisyonunu tanıyor ve onaylıyor. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, yasa dışı faaliyetler yasal sonuçlar doğurmaz. İkincisi Yunanistan adalarının kıta sahanlığı var. Bu çok büyük bir avantaj. Yaptığımız hazırlıklar ve gönderdiğimiz mesajlar daha fazla sorununun çıkmamasına yönelik adımlardır. Biz Türkiye ile iyi komşuluk ilişkilerine sahibiz. Bu karşılıklı bir gelişmenin sonucu, yalnızca tek taraflı değil" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Akdeniz'de yeni araştırma ve sondaj faaliyetleri için 7 ilave petrol sahası için başvuruda bulunmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin kararı 30 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye'nin aldığı bu kararı Yunanistan'ın egemenlik haklarını gasp etmek için yaptığı çalışmaların bir parçası olduğunu iddia etmişti.

Yunanistan'dan Türkiye'ye: Askeri çatışmaya hazırızYunanistan'dan Türkiye'ye: Askeri çatışmaya hazırız