ABD'nin üçte ikisi Trump'ın tepkisini onaylamıyor

ABC televizyonu ve Ipsos araştırma şirketinin yaptığı bir ankette, Amerikalıların yüzde 68'inin ABD Başkanı Donald Trump'ın ülke geneline yayılan protestolara karşı tutumunu onaylamadığı tespit edildi. Cumhuriyetçilerin yüzde 69'unun, Demokratların ise ise yüzde 96'sının Trump'ı bu konuda desteklemediği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump’ın George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolara yönelik görüşleri, Amerikalıların üçte ikisi tarafından kabul görmüyor. ABC televizyonu ve Ipsos araştırma şirketinin ortak anketine katılanların yüzde 68'i, Trump’ın George Floyd’un ölümünün ardından yaşananlara tepkisini onaylamıyor.

CUMHURİYETÇİLER DE KARŞI ÇIKIYOR

Cumhuriyetçiler arasında ise onayların oranı yüzde 69’a kadar çıkıyor. Korona virüsü salgınını ele alış biçimini destekleyen Cumhuriyetçiler’in oranı ise yüzde 84. Bu da Trump’ın, Floyd’un öldürülmesinin ardından yaşanan protestolara yaklaşımının, onu destekleseler bile, bazı Cumhuriyetçiler tarafından kabul görmediğini ortaya koyuyor. Bu oran Demokratlar’da ise yüzde 96. Trump’ın korona virüsü salgınına karşı mücadele biçimini ve bu konuda aldığı kararları desteklemeyenlerin oranı da yüzde 95.

SİYAHLARIN YÜZDE 90'I DOĞRU BULMUYOR 

Trump’ın protesto politikalarını desteklemeyenlerin çoğunluğunu ise siyahlar oluşturuyor. Trump’ın George Floyd’un ölüdürlmesinin ardından yapılan protestolarla ilgili açıklamalarını ve aldığı kararları doğru bulmayan siyahların oranı yüzde 90. Beyazlara bakıldığında bu oranın yüzde 59, Latinlerde ise yüzde 74 olduğu görülüyor.

YÜZDE 74 POLİS KAYNAKLI DİYOR

Yapılan son ankete katılanların yüzde 74’ü aslında tüm bu yaşananların, beyaz polislerin siyah Amerikalılara karşı tutumunun bir göstergesi olduğuna inanıyor. Yani bunu uzun yıllardır süregelen bir toplumsal sorunun, ırksal adaletsizliğin yansıması olduğu görüşündeler.

Newsweek tarafından yayınlanan bir başka anketse, beyaz Katolikler arasında Trump’ın popülerliğinin yüzde 23 oranında düştüğünü ortaya koydu. Trump’ın mart ayında aynı grup arasındaki popülaritesi yüzde 60’ken yapılan son anket bu oranın yüzde 37’ye gerilediğini gösterdi. (Kaynak: Amerika'nın Sesi)