'Üç nesil ırkçılık' videosu viral oldu

ABD'deki ırkçılık karşıtı protestolarda 16, 31 ve 45 yaşlarındaki üç siyah erkek arasında geçen duygusal konuşma viral oldu. Görüntülerde Curtis Hayes yağmaya karşı çıkıyor, "Yaptığımız şey işe yaramıyor. O 45 yaşında, öfkeli. Ben 31 yaşındayım, öfkeliyim. Sen 16 yaşındasın, öfkelisin. Daha iyi bir yol bulmalıyız" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından patlak veren ırkçılık karşıtı protestolarda, 16, 31 ve 45 yaşlarındaki üç siyah erkek arasında geçen hararetli konuşmanın görüntüleri viral oldu. 22 milyondan fazla defa izlenen görüntülerde diğer iki eylemciyi yağmadan vazgeçirmek için duygusal bir konuşma yapan Curtis Hayes, Good Morning America programına konuk olarak hissiyatını anlattı.

'ÜÇ NESİLDİR AYNI EŞİTLİK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ'

Hayes, viral olan görüntüler için şu ifadeleri kullandı: "O anda, 16 yaşındaki gence bakıyordum ve kendime, 'Bir zamanlar bende öyleydim' dedim. Sonra 45 yaşındaki adama baktım ve 'İleride o olmak isteyeceğim' dedim. Çok yoğun duygular içindeydim çünkü o anda kendimi sorguladığımda şunu anladım, üç nesildir, aynı eşitlik ve aynı değişim için mücadele ediyoruz ve bir şeyleri protesto ediyoruz.”

Kuzey Carolina'daki eylemlerde cumartesi günü çekilen görüntülerde, 45 yaşındaki siyah protestocu Hayes’e ülkede hiçbir şeyin değişmemesinden usandığını söyleyerek, "Bundan yoruldum. Artık ayağa kalkma vakti. Bu noktada, olup bitenler için ölmeye hazırım” diyor.

Hayes ise onu "Anlıyorum" diye yatıştırmaya çalışıyor, yağmacılara ateş açılacağını söylüyor ve sonra da 16 yaşındaki Raymond isimli protestocuyu yanlarına çekerek, "Şu an burada ne görüyorsan, 10 yıl sonra da aynı şeyler olacak. 26 yaşına geldiğinde, benim şimdi yaptığım gibi aynı şeyleri protesto edeceksin. Kendine bu şekilde zarar verme. Siz daha iyi bir yol bulmalısınız çünkü biz bunu yapamadık” diyor. Hayes, "Yaptığımız şey işe yaramıyor. O 45 yaşında, öfkeli. Ben 31 yaşındayım, öfkeliyim. Sen 16 yaşındasın, öfkelisin. Daha iyi bir yol bulmalıyız" ifadelerini kullanıyor.

Hayes, Good Morning America programında bu anları anlattı. Raymond ve diğer tüm gençlerin öfkelerinin şiddete dönüşmemesini istediğini söyleyen Hayes, "ABD vatandaşları olarak yasalar, mevzuat ve haklar konusunda kendimizi eğitmeliyiz” dedi.

İki çocuk babası Hayes, "Sorumluluk alma zamanı geldi. Amerika Birleşik Devletleri artık insanlar bir arada olduğu bir yer haline geliyor ve geri dönmeyeceğiz. Çünkü değişim istiyoruz ve bu değişim en alt seviyeden en üst seviyeye, herkesle birlikte başlıyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)