Meghan Markle'dan Floyd protestosu

Sussex Düşesi, Amerikalı oyuncu ve aktivist Meghan Markle, kendi mezun olduğu lisenin mezuniyet töreninde gençlere seslendi. Markle, ABD'deki ırkçılık konusunda "Size söylemek istediğim ilk şey, çok üzgün olduğum. Irkçılığın hâlâ var olduğu bir dünyada büyümek zorunda kaldığınız için çok üzgünüm" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sussex Düşesi, Amerikalı oyuncu ve aktivist Meghan Markle, ABD'de George Floyd'un öldürülmesi sonrası patlak veren ırkçılık karşıtı protestolar hakkında bir açıklama yaptı. Annesi bir siyah olan Markle, kendi lisesinin mezuniyet töreni için yaptığı açıklamada yeni mezunlara, "Size söylemek istediğim ilk şey, çok üzgün olduğum. Bunun [ırkçılığın] hâlâ var olduğu bir dünyada büyümek zorunda kaldığınız için çok üzgünüm" diye seslendi.

Floyd'un ölümünden sonra konuşma ihtiyacı hissettiğini söyleyen Markle, sözlerine "Sizlere ne söyleyebileceğimden emin değildim. Doğru şeyi söylemek istedim ve yanlış anlaşılmaktan endişelendim" diye başladı. Sussex Düşesi, ABD'de polis şiddetiyle öldürülen diğer siyahları hatırlatarak şöyle devam etti: "Ve şunun farkına vardım ki, söylenecek tek yanlış şey, hiçbir şey söylememek. Çünkü George Floyd'un hayatı önemliydi, Breonna Taylor’ın hayatı önemliydi, Philando Castile’in hayatı önemliydi, Tamir Rice’ın hayatı önemliydi... Ve isimlerini bilmediğimiz daha birçok kişinin... Siyahların hayatı önemlidir, dolayısıyla dünyada yapacağınız şeyler için şimdiden çok heyecanlıyım."

Markle, 15 yaşındayken bir öğretmeninin kendisine verdiği "Başkasının ihtiyaçlarına her zaman kendi korkularından daha fazla önem ver" tavsiyesini hiç unutmadığını, son bir haftada bu sözleri her zamankinden daha fazla düşündüğünü söyleyerek, "Dolayısıyla size söylemek istediğim ilk şey, çok üzgün olduğum. Bunun [ırkçılığın] hâlâ var olduğu bir dünyada büyümek zorunda kaldığınız için çok üzgünüm" dedi.

Markle, Los Angeles'ta 1992'de patlak veren ırkçılık karşıtı isyan sırasında kendisinin 11-12 yaşlarında olduğunu, şiddete dair bir sürü anısı olduğunu anlatıp, "Dünyayı, sizin hak ettiğiniz bir yere taşıyamadığımız için üzgünüm" diye konuştu.

Markle, genç Amerikalılara 'ülkeyi yeni inşa etmenin bir parçası olma' çağrısı da yaptı; 18 yaşını doldururken oy verme hakkı kazandıklarına dikkat çekerek "Sesinizi, daha önceden hiç olmadığı bir şekilde kullanabileceksiniz" dedi. (DIŞ HABERLER)