Atina: Türkiye'ye karşı yeni eylem planımız aktif hale getirildi

Türkiye'nin Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'yle imzaladığı anlaşmaya dayanarak Akdeniz'de sondaj planlarına karşı Yunanistan'dan peş peşe tepkiler geliyor. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Yunan Dışişleri'ne çağrılırken, hükümet sözcüsü Stelios Petsas da bu konuda 'yeni bir eylem planını aktif hale getirdiklerini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin, Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'yla (UMH) geçtiğimiz yıl imzaladığı anlaşma kapsamında Doğu Akdeniz’de başlatacağı sondaj ve doğal gaz-petrol araştırmaları Atina’nın sert tepkisini çekti. Yunanistan, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'i Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, Ankara'nın son adımlarından ötürü duyduğu endişeleri iletti.

'YENİ EYLEM PLANINI AKTİF HALE GETİRDİK'

Yunanistan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas ise Türkiye-Libya mutabakatını ‘geçersiz’ olarak niteleyip 'Yunanistan’ın kendi egemenlik haklarını korumakla yükümlü olduğunu' belirtti. Petsas, Atina’nın Ankara’nın yeni adımları ile ilgili olarak yeni bir eylem planını aktif hale getirdiğini de açıkladı.

Planın detayları önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacak. Yunanistan dışişleri bakanlığının Doğu Akdeniz’deki son gelişmeleri Birleşmiş Milletler’e taşıdığı belirtildi.

UYARI NOTU VE DENIAS'IN AÇIKLAMALARI 

Son gelişmelerle ilgili bir çıkış da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’tan geldi. Yunanistan medyasına göre Dendias dün, Doğu Akdeniz’deki son gelişmelerle ilgili olarak Ankara’ya bir uyarı notu iletti. Dendias, Türkiye’nin Yunanistan’ın egemenlik haklarını 'adım adım çiğnemeye kalktığını' belirtip, "Yunanistan Türkiye’nin yeni tehdidini de göğüslemeye hazır" mesajını verdi.