Micheal Jordan sessizliğini bozdu: Kökleşmiş ırkçılığa karşı çıkanların yanındayım

ABD'de ülke genelinde George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolar sürerken, basketbolcu Micheal Jordan sessizliğini bozdu: Kökleşmiş ırkçılık nedeniyle hesap soranların yanındayım. Vahşete sırtımızı çevirmemeliyiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NBA tarihinin en önemli oyuncularından Michael Jordan, ABD'de George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesine karşı sessizliğini bozdu. Jordan, "Ülkemizde kökleşmiş ırkçılık ve şiddet nedeniyle hesap soranların yanındayım" dedi.

'YASALARIN DEĞİŞMESİ İÇİN BASKI OLMALI'

Altı kez NBA şampiyonu olan Jordan'ın takımı Charlotte Hornets'ın Instagram sayfasından ve Jordan'ın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kolektif sesimiz, liderlerin üzerinde yasaların değiştirilmesi için baskı uygulamalı yoksa oylarımız kullanarak sistemik bir değişikliğe gitmemiz gerekiyor."

'VAHŞETE SIRTIMIZI ÇEVİRMEMELİYİZ'

Daha önce LeBron James ve Kareem Abdul-Jabbar ile kıyaslandığında 'sessizliği' nedeniyle sık sık eleştirilen Jordan, Amerikalıların ülkenin sorunlarına cevap bulmak için birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi: "Verilecek bir cevabım yok, ancak kolektif sesimiz gücü ve başkaları tarafında bölünmediğimizi gösteriyor. Birbirimizi dinlemeli, şefkat ve empati göstermeli ve vahşete sırtımızı çevirmemeliyiz."

Protestocuları barışçıl eylemlere davet eden Jordan, "Kalbim, Geroge Floyd'un ailesi ve yaşamlarını acımasız ve anlamsız bir şekilde ırkçı ve adaletsiz eylemler nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin yanında" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler NBA ABD jordan floyd