SpaceX kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlandı

SpaceX'in uzaya fırlattığı NASA’nın Crew Dragon uzay kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 17:30'da bağlandı. Kapsül Uluslararası Uzay İstasyonu’na kilitlenmesinin ardından iki astronot tarafından test edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SpaceX şirketinin dün akşam saat 22.22’de Falcon 9 roketi ile birlikte uzaya fırlattığı Crew Dragon uzay kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) TSİ 17:30'da kenetlendi. Kapsülün ISS'ye kilitlenmesi sonrası burada iki astronot tarafından test edilecek.

Doug Hurley ve Bob Behnken isimli iki astronotu taşıyan Crew Dragon kapsülü 19 saatlik uzun yolculuğu sonrasındaki kenetlenme işlemi canlı yayınlandı. Böylece özel sektör ilk kez uzaya insanlı bir araç göndermiş oldu.

Yaklaşık bir saat sonra kapsül ile ISS arasında kalan bölgedeki basınç eşitlendi ve bölge uzay parçacıklarından arındırıldı. Hurley ve Behnken kontrollerin ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronot ve kozmonotlara katıldı.

"Demo2" adlı sefer ilk etapta çarşamba günü için planlanmış ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle fırlatmaya 16 dakika kala durdurulmuştu. Fırlatma işlemi, 1969 yılında Ay'a gönderilen ilk uzay aracının fırlatıldığı yerden yapıldı.

NASA, astronotların Crew Dragon'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na geçtiği anların görüntüsünü Twitter hesabından paylaştı. (HABER MERKEZİ)