Partiye katılan Belçika Prensi Joachim korona virüsüne yakalandı

İspanya'da partiye katılan Belçika Prensi Joachim'in korona virüsü testi pozitif çıktı. Endülüs özerk yönetim hükümeti, 27 kişinin katıldığı parti hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın güneyindeki Cordoba kentinde düzenlenen bir partiye katılan Belçika Prensi Joachim'de korona virüsü (Covid-19) çıktı.

İspanyol ve Belçika basınında çıkan ve Belçika Kraliyet Sarayı'nın doğruladığı haberlere göre, Prens Joachim'in 26 Mayıs'ta Cordoba'da düzenlenen bir partiye katıldığı ve sonrasında Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen protokol gereği Prens Joachim ve temasa geçtiği tespit edilen herkes karantinaya alındı.

ÖZERK YÖNETİM HÜKÜMETİNDEN SUÇ DUYURUSU

Haberlerde Prens Joachim'in, İspanyol sevgilisi Victoria Ortiz'i ziyaret etmek için 24 Mayıs'ta uçakla Madrid'e geldiği ve aynı gün hızlı trenle Cordoba'ya geçtiği bilgisi paylaşıldı. Partiye Ortiz'in ailesi ve Sevilla kentinden gelen bazı arkadaşlarının katıldığı ifade edildi.

Diğer yandan, partiye 27 kişinin katıldığının ortaya çıkmasıyla Endülüs özerk yönetimi hükümeti, olağanüstü hal ihlal edildiği gerekçesiyle Prens Joachim'in de aralarında olduğu tüm katılımcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kademeli normalleşme sürecinde üçüncü aşamada olan Cordoba ve Sevilla kentlerinde kurallar gereği en fazla 15 kişinin toplanmasına izin verilirken olağanüstü halden dolayı da özel izin olmadıkça şehirler arası ulaşıma izin verilmiyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, son bir haftadır ülkenin diğer bazı kentlerinde de görülen yaş günü kutlamaları veya partilerin ikinci dalganın başlamasına yol açabileceği uyarısında bulunup halka temkinli olmaları ve kurallara uymaları çağrısı yaptı. (MADRİD/AA)