Youtuber çift evlat edindikleri 4 yaşındaki otistik çocuğu terk etti

Amerikalı youtuberler Myka ve James Stauffer, 3 yıl önce Çin'den evlatlık edindikleri 4 yaşındaki otizmli Huxley'yi başka bir aileye verdiklerini açıkladı. Çift, çocuğun özel desteğe ihtiyacı olduğunu, kendilerinin ise buna imkânı olmadığını savundu. Kanalın birçok takipçisi, çiftin çocuğu evlatlık edinerek YouTube'da popülarite kazandığını ve bu yolla sponsorluk anlaşmaları yaptıklarını ileri sürerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı youtuberler Myka ve James Stauffer, 3 yıl önce Çin'den evlatlık edindikleri 4 yaşındaki otizmli Huxley'yi ilgilenemedikleri için başka bir aileye verdiklerini açıkladı.

Kanalın birçok takipçisi, çiftin çocuğu evlatlık edinerek YouTube'da popülarite kazandığını, ve bu yolla sponsorluk anlaşmaları yaptıklarını ileri sürerek tepki gösterdi.

Stauffer ailesi, 26 Mayıs'ta yayınladığı "ailemiz hakkında güncelleme" adlı videosunda Huxley'nin sağlığı için kalıcı olarak başka bir aileye vermek zorunda kaldıklarını anlattı. Anne Myka, farklı sağlık uzmanlarının değerlendirmelerinden sonra çocuğun özel desteğe ihtiyacı olduğunu, kendilerinin ise buna imkânı olmadığını savundu.

Ayrıca Stauffer ailesi, evlat edindirme ajansının kendilerine çocuğun sağlığı konusunda tüm bilgilileri paylaşmadığını, doktorların, çocuğun "tıbbi ihtiyaçlarında farklı düzenlemeye" ihtiyaç duyduğunu söylediğini ileri sürdü.

Videodan sonra, bazıları çifte destek verirken, bazıları da "Huxley'nin sırtından para ve bilinirlik kazandıktan sonra çocuğu terk ettiklerini" iddia etti.

TAKİPÇİLERİ BAĞIŞ TOPLAMIŞTI 

Bugün 713 binden fazla takipçisi olan Myka, 2016 yayınladığı bir videoda eşi James ile Çin'den bir çocuk evlatlık edineceklerini duyurmuş, sponsorlu videolardan elde ettikleri gelirlerin evlatlık edinme masrafları için kullanılacağını söylemişti.

Ayrıca takipçilerinden Huxley'nin ihtiyaçları için bağış toplamışlardı.

Stauffer ailesinin, 2017'de iki yaşında olan Huxley'le buluşmak için Çin'e gidişlerini anlatan video, 5,5 milyondan fazla izlendi, YouTube kanalının abone sayısının artmasını sağlamıştı.

YouTube kanalında Huxley'nin gelişimiyle ilgili birçok video paylaşmasıyla, takipçiler ailenin yeni çocuğuna alışmıştı. Ancak aboneler, çocuğun 2019 sonundan itibaren videolarda görünmediğini fark etti.

'HUXLEY'İN SIRTINDAN PARA KAZANDILAR' 

Bu duruma tepki gösteren takipçiler, YouTube'dan Myka Stauffer kanalındaki Huxley ile ilgili tüm videolardan gelir elde edilmemesi için internette imza kampanyası başlattı.

Kampanya metninde, "Bu insanlar Huxley'in sırtından para kazanmayı bırakmalı. Stauffers'ler için yeterince yaptı. Huxley sayesinde tatil yaptılar, gelir elde ettiler. Peki karşılığında Huxley ne aldı? Bir köpek yavrusu gibi terk edildi" ifadeleri yer aldı. (Kaynak: Euronews)