Twitter'dan Trump'a uyarı: Protestocuları tehdit ettiği paylaşıma 'şiddeti yüceltme' sınırlaması

Minneapolis kentinde George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken yere yatırılıp boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar sürüyor. Vali Tim Walz'ın 'zayıflık gösterdiğini' söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, protestocuları tehdit ederek "Çapulculuk başlarsa ateş açılır" ifadelerini kullandı. Twitter, Trump'ın protestocuları tehdit ettiği paylaşımı 'Twitter Kuralları'nı ihlal ettiği' gerekçesiyle sınırlandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin George Floyd'un silahsız olmasına rağmen polis tarafından gözaltına alınırken yere yatırılıp boğularak öldürülmesinin ardından Minneapolis kentinde başlayan protestolar devam ederken ABD Başkanı Donald Trump, protestocuları tehdit etti. Trump, Twitter paylaşımında "Çapulculuk başlarsa ateş açılır" dedi. Twitter ve Trump arasındaki gerilim tırmanırken, platformda Trump'ın protestocuları tehdit ettiği tweet 'şiddeti yücelttiği' belirtilerek işaretlendi.

ABD'de polisin ırkçı bir vahşete imza atarak gözaltına alınırken boğarak öldürdüğü siyah vatandaş George Floyd için protestolar düzenleniyor. Eylemlerin üçüncü gecesinde Minneapolis kentinde protestocular Floyd'un öldürldüğü bölgedeki polis merkezini ateşe verdi. Polis merkezinin yanı sıra bölgede iki bina ve dükkanların da ateşe verildiği aktarıldı. Yerel itfaiye yetkilileri, toplamda 16 binanın yakıldığını duyurdu.

TRUMP PROTESTOCULARA 'HAYDUT' DEDİ

Trump, Twitter paylaşımında 'haydutların Floyd'un anısına leke sürdüklerini' söyleyerek, protestocuları tehdit etti.

Minnesota Valisi Tim Walz'ın 'zayıflık gösterdiğini' söyleyen Trump, şu ifadeleri kullandı: "Bu HAYDUTLAR George Floyd'un anısına leke sürüyor ve ben bunun yaşanmasına izin vermeyeceğim. Az önce Vali Tim Walz ile konuştum ve Ordunun sonuna kadar onunla olduğunu söyledim. Herhangi bir zorluk karşısında kontrol sağlayacağız, çapulculuk başlarsa, ateş açılır. Teşekkürler!"

TWITTER, PAYLAŞIMLARI İŞARETLEDİ

Twitter ve Trump arasındaki gerilim tırmanıyor. Trump'ın protestoculara 'haydut' diyerek tehdit ettiği tweet, platform tarafından 'Twitter Kuralları'nı ihlal ettiği' gerekçesiyle işaretlendi. Paylaşımların, 'şiddeti yücelttiği' belirtildi. (DIŞ HABERLER)