Fransa'da yayılma oranı düştü: Haziran ayında ikinci aşamaya geçiliyor

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, 2 Haziran'dan itibaren kısıtlayıcı tedbirlerin hafifletilme sürecinde ikinci aşamaya geçileceğini duyurdu. Sağlık Bakanı Olivier Veran ise, 'R' değeri olarak bilinen virüsün yayılma oranının 1'in altına düştüğünü aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Başbakanı Edouard Philippe, başkent Paris'in korona virüsü risk haritasının güncellendiğini açıkladı. Philippe, Paris'in risk seviyesinin 'kırmızıdan turuncuya düşürüldüğünü' ve ülkede 2 Haziran'dan itibaren kısıtlamaların hafifletilme sürecinde ikinci aşamaya geçileceğini duyurdu.

Yoğun bakım ünitelerinin yüzde 30'unun dolu olduğunu söyleyen Philippe, bölgeleri virüsün yoğunluğuna göre 'yeşil' ve 'turuncu' renklere ayırdıklarını, sadece Paris'in de içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinin 'turuncu' renkte olduğunu belirtti. Başbakan, 2 Haziran'dan itibaren korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirlerin hafifletileceğini ve ikinci aşamaya geçileceğini söyledi.

PLAJLAR VE MÜZELER AÇILIYOR

2 Haziran'dan itibaren evin 100 kilometre ötesine getirilen seyahat yasağının kalkacağını duyuran Philippe, bu hafta sonu itibarıyla ülke genelindeki park, bahçe, plaj ve müzelerin açılacağını aktardı.

Philippe, kamuya açık birçok yerde maske takmanın zorunlu olabileceğini, bunun kararını belediye başkanlarının vereceğini söyledi. Paris dışındaki kentlerde 2 Haziran'da havuz, spor ve tiyatro salonlarının yeniden açılacağını ifade eden Philippe, sinemaların 22 Haziran'da hizmete başlayacağını belirtti.

YAYILMA ORANI AZALDI

Sağlık Bakanı Olivier Veran, ‘R’ değeri olarak bilinen ve bir kişinin kaç kişiye virüs bulaştırdığını gösteren korona virüsün yayılma oranının 1'in altına düştüğünü söyledi. Veran, "Bu oranın 1'in altına düşmesi demek, virüsün gerilediğine işaret eder" dedi. Bakan, "Bu değişkeni belirleyen şey siz ve davanışlarınızdır, sosyal mesafe, maske ve diğer güvenlik önlemleriyle belirlenir" diyerek ekledi. (AA/DIŞ HABERLER)