Floransa'da korona nedeniyle ölen her kişi için bir ağaç dikiliyor

İtalya'nın Floransa kentinde korona virüsü nedeniyle ölen her kişi bir ağaç dikiliyor. Anı ormanı oluşturulacağını duyuran Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, "Salgın bize çevre konusunun önemini bir kez daha öğretti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da Floransa belediyesi, kentte korona virüsü nedeniyle ölen 172 kişi için birer ağaç dikerek bir anı ormanı oluşturacak. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, cuma günü şehrin farklı yerlerinde 36 fidenin dikiminin ardından, "Pandemi bize çevre konusunun önemini bir kez daha öğretti. Bu nedenle Floransa'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden her bir kişi için bir ağaç dikmeye karar verdik" ifadelerini kullandı.

Dikilen 172 ağacın her biri, salgın nedeniyle ölen bir kişiye ithaf edilecek. Anı ormanın kurulacağı alan ise daha sonra belirlenecek.

Floransa kenti, korona virüsü salgını öncesinde ağaç bağışı kampanyası başlatmış ancak fide dikimine pandemi önlemleri nedeniyle ara verilmek zorunda kalınmıştı. Ağaç bağışı kampanyası dahilinde şu ana kadar 584 fide bağışında bulunuldu. (Kaynak: euronews)