Komşu Yunanistan'da Grup Yorum fırtınası

Komşu Yunanistan’dan Grup Yorum'a destek mesajı yağıyor. 120’den fazla müzisyenin konser yasakları ve davalar nedeniyle Grup Yorum’a destek verdiği klibin ardından solcu milletvekillerinden dayanışma mesajları gelirken, ülkenin popüler radyo programlarından Ellinofreneia da Grup Yorum’un şarkılarını çaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Grup Yorum, komşu Yunanistan’da özellikle sol kesimler arasında son günlerin gündem maddelerinden birine dönüştü. Grup Yorum'la dayanışma etkinlikleri Yunanistan’ın çeşitli kentlerine yayılırken, şarkıları da Yunanistan gençliğinin dikkatini çekmeye başladı.

Son günlerde Grup Yorum besteleriyle söz müziklerine olan ilgi Yunanistan genelinde artarken, birçok Yunanistanlı aktivist ve müzisyen Grup Yorum şarkılarını Yunancaya çeviriyor. Grup Yorum'la dayanışma kapsamında Yunanistan’da ilgi uyandıran şarkılarının başındaya, Kardeş Türkülere ait 'Tencere Tava Havası' geliyor.

Yunanistanlı aktivistler ve müzisyenler, bu şarkıyı geçtiğimiz günlerde Atina’nın tarihi mekanlarından birinde dillendirdi. Grup Yorum’un #SupportArtWorkers hashtagı altında internet ortamında örgütlenen Yunanistanlı destekçileri 'Tencere Tava Havası'nı Atina’da, Helin Bölek, Mustafa Koçak ve İbrahim Gökçek'in anısına, ‘Odio İrodou Attikou’da seslendirmiş ve bir klip çekmişti. Klip internet ortamında, özellikle sosyal medyada ilgi görmüştü.

Yunanistan’ın çeşitli kentlerindeyse Grup Yorum ile ilgili dayanışma mesajları gelmeye devam ediyor. Ana muhalefetteki Syriza ile Yunanistan Komünist Partisi (KKE) başta olmak üzere birçok siyasi örgüt ve sivil toplum kuruluşu müzik grubuyla dayanışma mesajları yayınlıyor.

Yunanistan’ın en çok takip edilen ve dinlenen radyo programlarından birisi olan mizah içerikli ‘Ellinofreneia’ ise son günlerde programında Grup Yorum’un unutulmaz şarkılarına yer veriyor.

KIBRIS'TAN DA MESAJ VAR

Grup Yorum'la ilgili dayanışma mesajları veren bir başka ülkeyse Kıbrıs. Adanın kuzeyinde Kıbrıs Türk Solu, güneyindeyse Kıbrıs Rum solunun temsilcisi Akel başta olmak üzere, birçok örgüt ve Türkiyeli göçmenler Grup Yorum üyelerine dayanışma mesajları gönderiyor.

Yunanistan'da müzisyenlerden Grup Yorum'la dayanışma şarkısıYunanistan'da müzisyenlerden Grup Yorum'la dayanışma şarkısı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek defnedildiGrup Yorum üyesi İbrahim Gökçek defnedildi

HDP'li vekiller Grup Yorum için söylediHDP'li vekiller Grup Yorum için söyledi

İngiliz gazeteciden Grup Yorum için açlık greviİngiliz gazeteciden Grup Yorum için açlık grevi