Kendisini ırkçı beyanla ihbar eden kadını savundu

ABD'de siyah bir erkeğe karşı yalan beyanla polis çağıran Amy Cooper, sosyal medyanın hedefi haline geldi. Ölüm tehditleri aldığı belirtilen Amy Cooper'ı savunan kişiyse, siyah olduğu için rahatça polise şikâyet edebileceğini düşündüğü Christian Cooper oldu. Christian Cooper, ölüm tehditlerinin yaşananlara verilecek uygun yanıtın 'anti-tezi' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - George Floyd'un gözaltına alınırken polis tarafından boğularak öldürülmesine karşı tepkinin yükseldiği ABD, bir yandan da beyaz bir kadının siyah bir erkeği yalan beyanla polise ihbar etmesini tartışıyor. Köpeğini yasak olmasına rağmen tasmasız gezdiren, tasma takmasını isteyen Christian Cooper'ı aralarında çıkan tartışma sonucu "Bir Afrikalı Amerikalı beni tehdit ediyor" diye yalan söyleyerek ihbar eden Amy Cooper bir yatırım firmasındaki üst düzey işinden resmen kovuldu.

'ÖLÜM TEHDİDİ, UYGUN TEPKİNİN ANTİ-TEZİ'

Amy Cooper'a sosyal medyadan da 'ırkçılık' tepkisi yağıyor. Kadının ölüm tehditleri aldığı belirtiliyor. Bu tehditlere karşı onu savunan kişiyse, siyah olduğu için rahatça polise şikâyet edebileceğini düşündüğü Christian Cooper oldu. Christian Cooper, ölüm tehditlerinin yaşananlara verilecek uygun yanıtın 'anti-tezi' olduğunu söyleyip, "Eğer polisi siyah bir adamın üzerine salmayı deneyerek benim hayatımı tehlikeye atmasından rahatsız olduysanız, o zaman nasıl olup da ölüm tehdidinde bulunabiliyorsunuz? Bunun hiçbir mantığı yok. Tamamen korkunç" dedi.

İkili arasındaki tartışmanın görüntüleri sosyal medyada viral olmuş, beyaz bir kadın olarak Amy Cooper'ın 'siyah erkek saldırgan' vurgusuyla polise başvurması infial yaratmıştı. Siyah bir vatandaş olan George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinden hemen önce yaşanan bu olayın da yankıları dinmezken, Christian Cooper Amerikan basınına konuştu.

'IRKÇI OLUP OLMADIĞINA KENDİSİ KARAR VERECEK'

Amy Cooper'ın 'bir ırkçı olup olmadığı' sorusu yöneltilen Christian Cooper, 'ırkçı olup olmadığına dair bir yargıda bulunmayacağını' belirterek, "Olayı götürdüğü nokta ırkçıydı. Yaptığı şey ırkçıydı. Bu onu ırkçı yapar mı? Bu soruyu ben yanıtlayamam. Bunu ancak kendisi yanıtlayabilir. Belki bir avantaj sağlamaya çalışıyordu. İşi o noktaya götürdü ve yaptığı şey hakkında kafa yorması gerekir" dedi.

'İŞTEN KOVULMASININ FAYDASI NE?'

Harvard mezunu bir yazar-editör olan Christian Cooper, Amy Cooper'ın yatırım firması Franklin Templeton'daki üst düzey yöneticilik pozisyonundan ırkçılık gerekçesiyle kovulmasına da tepki gösterdi. New York Daily News gazetesine konuşan Christian Cooper, "Bu konuda nasıl hissettiğimden emin değilim. Bunun, meselenin altında yatan sorunları nasıl ele aldığını anlamıyorum. Bence bu tek olayın ve tek bireyin ötesine geçilmesi önemli. Konu esasında bu kenti ve bu ülkeyi yüzyıllardır hasta eden, altta yatan meselelerken, ırk sorunlarıyken, ona çok fazla odaklanıldı" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ABD'nin tartıştığı ırkçı ihbar: Polise yalan söyleyen kadın işten kovulunca özür dilediABD'nin tartıştığı ırkçı ihbar: Polise yalan söyleyen kadın işten kovulunca özür diledi

ABD'de ırkçı polis vahşetinin yeni görüntüleri ortaya çıktıABD'de ırkçı polis vahşetinin yeni görüntüleri ortaya çıktı