Avrupa'da kalabalık plajlar tehlike yaratıyor

Kısıtlayıcı önlemler Avrupa genelinde kademeli olarak hafifletilirken sıcaklıkların artmasıyla yerel yetkililer plajlara akın eden kalabalıkla mücadele etmeye çalışıyor. Sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiği plajlar yeniden kapatılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirlerin kademeli olarak kaldırıldığı Avrupa'da yüksek sıcaklık da etkisini göstermeye başladı. Sıcaklığın artması ve plajların açılmasıyla beraber Avrupa ülkelerinde insanlar plajlara akın etti.

Avrupa Birliği (AB), turizm sektörünün canlandırılması için ikili koridorların açılmasını planlarken, hükümet liderleri aşamalı olarak demir yolu, kara yolu, hava ve deniz yollarında uygulanan sıkı tedbirleri hafifletiyor. Ancak yetkililer hafifletilen tedbirlerle beraber plajlarda oluşan kalabalığı önlemek için mücadele ediyor.

FRANSA'DA BAZI PLAJLAR TEKRAR KAPATILIYOR

Çarşamba günü Fransa'da tedbirlerin hafifletilmesinden birkaç gün sonra plajların açılmasıyla Bretonya bölgesinin kuzeybatısında bulunan Morhiban'da beş plaj, ziyaretçilerin sosyal mesafe kurallarına uymaması nedeniyle kapatıldı.

Hollanda'danın kıyı şeridi Zelanda bölgesinde ise havaların ısınmasıyla beraber giriş çıkışlar yasaklandı. 1 Haziran'a kadar hafta sonları bölgeye girişler kapatıldı.

'FARKLI SENARYOLAR ÜZERİNDE DURUYORUZ'

İspanya'da ise yerel yetkililer Barselona plajlarında belirlenen zaman aralıklarına uyulması için çağrıda bulundu. İspanya Turizm Bakanı Reyes Maroto, ülkede plajların açılması konusunda 'farklı senaryolar üzerinde' çalışıldığını söyledi. Maroto, "Uluslararası turizm yeniden canlandığında İspanya'ya gelenlerin güvenli olduğundan emin olmalıyız. Plajlarımızın keyfini çıkarmanız için farklı senaryolar üzerinde duruyoruz" dedi.

Ülkenin Valensiya bölgesinin kuzeyinde yer alan Canet d'en Berenguer'de yerel plajlarda 5 bin kişinin aynı anda bulunmasına izin verilecek. Galiçya'da ise temizlik ve dezenfeksiyon makineleri düzenli olarak kullanılacak. (DIŞ HABERLER)

Avrupa'ya uyarı: İkinci dalgaya hazırlanın, şimdi rahatlamanın zamanı değilAvrupa'ya uyarı: İkinci dalgaya hazırlanın, şimdi rahatlamanın zamanı değil