Kaşıkçı'nın oğlu: Babamızın katillerini affediyoruz

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğlu "Babamızı öldürenleri affediyoruz" dedi. Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ise, "Kimsenin katilleri bağışlama hakkı yoktur. Ne katilleri ne de bu cinayeti azmettirenleri affedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Ekim 2018'de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesi cinayeti işleyenleri bağışladığını açıkladı. Kaşıkçı'nın oğlu Salih Kaşıkçı, "Babamızı öldürenleri affediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı'nın Cidde'de yaşayan oğlu Salih Kaşıkçı, ailesi adına Twitter'dan bir mesaj yayımladı. Salih Kaşıkçı, mesajında "Bu mübarek Ramazan ayında, Allah'ın şu kelamını hatırlıyoruz: Eğer bir kimse bağışlar ve uzlaşma yolunu seçerse Allah onun mükafatını verir. Bu nedenle Allah'ın rızasını kazanmak için şehit Cemal Kaşıkçı'nın oğulları olarak babamızı öldürenleri affediyoruz" dedi.

HATİCE CENGİZ: KATİLLER BAĞIŞLANAMAZ

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ise "Cemal, ülkesinin konsolosluğu içinde öldürüldü. Suudi Arabistan'dan olan katiller onu pusuya düşürmek ve öldürmek için geldiler. Kimsenin katilleri bağışlama hakkı yoktur. Ne katilleri ne de bu cinayeti azmettirenleri affedeceğiz" dedi. (BBC Türkçe)