Dünyaca ünlü HIV uzmanı Haseltine: Koronada siyasetçileri dinleyip aşıya güvenmeyin

ABD'nin önde gelen doktorlarından William Haseltine, korona virüsüne karşı aşıya bel bağlanmaması gerektiğini söyledi. Korona virüslerine karşı geçmişteki aşı çalışmalarının başarısız olduğunu belirten Haseltine, "Kendileri yeniden seçilmeden önce bir aşımızın olacağını söyleyen siyasetçileri dinlemeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanser, HIV ve insan genomu projelerindeki çığır açıcı çalışmalarıyla tanınan ABD'li bilim insanı William Haseltine, yeni tip korona virüsüne karşı aşı umudu hakkında karamsar bir tablo çizdi. Haseltine, başarılı bir aşının geliştirilemeyeceğini söyledi. Haseltine bu nedenle, ülkelerin normalleşme süreçlerinde çok dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Haseltine, Covid-19'a karşı bir noktada bir aşı bulunabileceğini belirtse de, "Buna güvenmezdim" diye konuştu. Ünlü doktor, diğer tip korona virüslerine karşı aşı çalışmalarının başarısız olduğunu hatırlattı; bu çalışmalarda, virüsün vücuda girmek için kullandığı burundaki mukus zarlarının korunamadığına dikkat çekti.

'BU, KOLAYCA KESİN SONUÇ ALINACAK BİR İŞ DEĞİL'

İnsanları sosyal mesafeyi mutlaka korumaya, maske takmaya ve ellerini yıkamaya çağıran Haseltine, "Kendileri yeniden seçilmeden önce bir aşımızın olacağını söyleyen siyasetçileri dinlemeyin. Belki öyle olacak ama bu hiçbir şekilde, kolayca kesin sonuç alınacak bir iş değil... çünkü SARS veya MERS'e karşı aşı denemeleri insanları korumadı" diye konuştu.

Haseltine, mevcut salgının daha da yayılmasını engellemek açısından en iyi stratejinin, enfeksiyonları yakalayıp sıkı izolasyon politikaları yürütmek olduğunu söyledi. Ünlü doktor, Çin, Güney Kore ve Tayvan gibi Asya ülkelerinde bu politikanın çok iyi uygulandığını, en çok enfeksiyonun görüldüğü ülkeler olan ABD, Rusya ve Brezilya'nın ise kötü bir sınav verdiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)