Tayland'da 'temaslı' aşk ve kavga sahnelerine korona yasağı

Korona salgınını kontrol altına almış görünen Güney Asya ülkesi Tayland'da film sektörü setlere dönüyor. Ancak Tayland Kültür Bakanlığı bir yönerge yayınlayarak, aşk ve kavga gibi temas gerektiren sahneleri yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı alınan önlemlerin kademeli olarak hafifletildiği Tayland'da, film ve dizi sektörü setlere dönüyor. Ancak Tayland Kültür Bakanlığı'nca hazırlanan yönerge kapsamında, yakın temas gerektiren sahneler için yeni kurallar belirlendi.

'ÖZEL EFEKTLERLE ÇEKİN'

Buna göre, aşk veya kavga gibi oyuncular arası temas gerektiren sahneler yasaklandı. Yakın temas gerektiren sahnelerin özel efektler ve özel kamera açıları sayesinde temassız olarak çekilmesi talep edildi. Yönergede prodüksiyon şirketlerinden sosyal mesafe kurallarına uymaları istenirken, setlerde aynı anda en fazla 50 kişinin bulunması kuralı getirildi. Setlerin iyi havalandırılması ve kamera arkasındaki herkesin maske takması da istendi.

Bakanlık, setlerin düzenli olarak temizlenmesi, her daim sabun ve dezenfektan bulundurulması, bir kişide korona virüsüne rastlanması halinde hemen bildirimde bulunulması gibi kurallar da getirdi.

Toplamda 3 bin 33 vakanın görüldüğü, 56 ölümün kaydedildiği Tayland'da, enfeksiyonun yayılma hızının düşmesiyle karantina önlemleri hafifletilmişti. Büyük mağazalar geçtiğimiz pazar günü mart ayından bu yana ilk kez açılırken, restoranlar da sosyal mesafe tedbirleriyle hizmete başlamıştı. (DIŞ HABERLER)