Hollanda'da vizondan korona virüsü bulaştı

Hollanda'da bir kişiye, çalıştığı vizon çiftliğinde virüs bulaştı. Hollandalı çiftçiler, vizon çiftliklerinde korona virüsü görüldüğünü nisan ayında bildirmişti. Hollanda Tarım Bakanlığı ise virüsün bu çiftliklerde sadece insanlardan hayvanlara bulaşabildiğinin zannedildiğini fakat bu varsayımın yanlış olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da bir vizon çiftliğinde çalışan bir kişinin hayvanlardan yeni tip korona virüsünü kaptığı açıklandı. Virüsün bu kişiye, kürk ihracatı için yetiştirilen vizonlardan geçtiği açıklandı.

Hollandalı çiftçiler, ülkedeki vizon çiftliklerinde korona virüsü görüldüğünü nisan ayında bildirmişti. Bazı hayvanların nefes almakta zorlandığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Hollanda Tarım Bakanı Carola Schouten'in parlamentoya dün gönderdiği mektuptaysa, bu tarihe kadar virüsün bu çiftliklerde sadece insanlardan hayvanlara bulaşabildiğinin zannedildiğini fakat bu varsayımın yanlış olduğu belirtildi. Schouten, küçük bir risk olmakla beraber, virüsün vizonlardan hayvanlara geçebildiğini de belirtti.

Bakanlığın mektubunda vizondan virüs kapan kişinin durumuyla ilgili bilgi verilmedi.

Vizon kürkü Çin, Kore, Yunanistan ve Türkiye'de satılıyor. Hayvan hakları derneklerinin baskısı sonucunda, Hollanda hükümeti 2013 yılında yeni vizon çiftlikleri kurulmasını yasaklamış, mevcut çiftliklerin de 2024'e dek kapatılması kararı almıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Hollanda korona vizon