İddia: Esad'ın kuzeninin malvarlığına ihtiyati tedbir konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın vergi kaçakçılığı ile suçlanan kuzeni Rami Maluf'un ve ailesinin mal varlığına ihtiyati tedbir konduğu öne sürüldü. İç savaştan önce Suriye'de yolsuzlukların simgesi olarak görülen Maluf'a yaklaşık 120 milyon Suriye poundu tutarında vergi cezası kesilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin en zengin iş insanlarından biri ve Devlet Başkanı Beşar Esad'ın anne tarafından kuzeni olan Rami Maluf'la iktidar arasındaki vergi geriliminde yeni bir perde açıldı. Suriye devletine olan yaklaşık 77 milyon dolarlık vergi borçlarını ödemediği gerekçesiyle bazı çalışanları tutuklanan ve mühlet verilen Mahluf'un kendisine, eşine ve çocuklarına ait malvarlıklarına ihtiyati tedbir konduğu belirtiliyor.

BELGE REUTERS'A SIZDIRILDI

Haber, Reuters ajansına sızdırılan 19 Mayıs tarihli bir belgeye dayandırılıyor. Suriye Maliye Bakanlığı'nın mührünü taşıdığı belirtilen belgede, Maluf'un sahibi olduğu telekom devi Syriatel'in vergi borcuna karşılık, söz konusu malvarlıklarına ihtiyati tedbir konduğu ifadeleri yer alıyor. Belgede Maluf'a, devletle 5 yıl iş yapmama yasağı da getiriliyor. Belgenin gerçekliği veya Maluf'a ulaştırılıp ulaştırılmadığı ise henüz resmen teyit edilmiş değil.

RAMİ MALUF KİMDİR?

Suriye yönetimine en yakın iş insanlarından biri olan Maluf, telekom sektörünün yanı sıra emlak, inşaat ve petrol ticareti alanlarında da faaliyet gösteren devasa bir imparatorluğun sahibi. Bir dönem Suriye ekonomisinin yaklaşık yüzde 60'ını kontrol eden ve muhalifler tarafından Esad yönetiminin oligarşisinin simgesi olarak görülen Maluf'un, iç savaşta orduya da büyük paralar akıttığı sanılıyor.

Ancak mayıs ayının başında, Maluf'la hükümet arasında vergi gerilimi patlak vermiş ve Syriatel'e 125 milyon Suriye poundu tutarında vergi kaçakçılığı cezası kesilmişti. Maluf'a tanınan ilk mühlet 5 Mayıs'ta dolmuştu. Maluf ise sosyal medyadan yayımladığı videolarda doğrudan kuzeni Esad'a seslenerek cezanın haksız olduğunu savunmuştu. (DIŞ HABERLER)

Esad'ın milyarder kuzeni Rami Maluf'a vergi operasyonuEsad'ın milyarder kuzeni Rami Maluf'a vergi operasyonu

Toz dumanda Şam’ın halleriToz dumanda Şam’ın halleri