Brezilya, vaka sayısında üçüncülüğe yerleşti

Korona virüsü salgınının görece geç sıçradığı ancak sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun politikaları nedeniyle kontrolden çıktığı Brezilya, en çok vaka görülen ülkeler sıralamasında ABD ve Rusya'nın ardından üçüncü sıraya yerleşti. Uzmanlar, gerçek vaka sayısının ise 15 kat fazla olduğunu söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun politikaları nedeniyle korona virüsü salgınında çok kötü bir sınav veren Brezilya, en çok vakaya sahip olan ülkeler sıralamasında üçüncü sıraya yerleşti. Brezilya son 24 saat içinde kaydedilen vaka sayılarıyla İngiltere'yi geçti; ABD ve Rusya'nın ardından en fazla korona vakasına sahip üçüncü ülke oldu.

'GERÇEK SAYI 15 KAT FAZLA OLABİLİR'

Brezilya Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamasına göre, ülkedeki toplam vaka sayısı 254 bin 220'ye yükseldi. BBC'ye konuşan uzmanlar ise yeterli test yapılmaması nedeniyle gerçek sayının 15 kat daha yüksek olabileceğini söyledi.

EN ÇOK CAN KAYBI YAŞANAN ALTINCI ÜLKE

Bakanlık açıklamasına göre, kayıtlara geçen toplam ölü sayısı da 16 bin 792'ye yükselmiş durumda. Ancak bu sayının da daha yüksek olduğu belirtiliyor. Brezilya bu verilerle, en çok can kaybı yaşanan ülkeler arasında da altıncı sırada yer alıyor.

12 milyonluk nüfusuyla ülkenin en büyük kenti olan São Paulo'daki sağlık sisteminin artan vakalar nedeniyle iki hafta içinde çökebileceği, Amazonas eyaletindeki teyit edilen vaka sayısının 21 bine yaklaştığı, Manaus eyaletinde ölülerin toplu mezarlara gömüldüğü belirtiliyor.

Korona virüsü salgınının görece geç sıçradığı Brezilya'daki trajediden Devlet Başkanı Bolsonaro sorumlu tutuluyor. Virüsün yol açtığı Covid-19 hastalığını 'ufak bir grip' diye niteleyen, salgının yayılmaması için kilit önem taşıyan karantina tedbirlerini ekonomi için reddeden ve bu sebeple kendisine yakın valilerle bile çatışan Bolsonaro'nun destek oranlarının eridiği belirtiliyor. Ancak sağcı liderin, ara ara kendisinin de katıldığı protesto düzenleyen kemik kitlesi arasındaki desteğinin sürdüğü biliniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NI ASKER YÖNETİYOR 

Bolsonaro'ya son darbe, Nelson Teich'in sağlık bakanlığından istifa etmesiyle geldi. Teich, salgının başından bu yana istifa eden ikinci sağlık bakanı oldu. Ancak yerel medya, Bolsonaro'nun yeni bir bakan atamak için acele etmeyeceğini de yazdı. Sağlık bakanlığı görevini şu an için geçici olarak General Eduardo Pazuello yürütüyor. (DIŞ HABERLER)

Brezilya'nın en büyük kenti São Paulo'da sağlık sistemi çökmek üzereBrezilya'nın en büyük kenti São Paulo'da sağlık sistemi çökmek üzere