'Neden daha fazla Rus ölmüyor' haberine Moskova'dan tepki

Amerikan haber sitesi Bloomberg'ün 'Uzmanlar korona virüsünün neden daha fazla Rus’u öldürmediğini bilmek istiyor’ başlıklı haberi Rusya'nın tepkisini çekti. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova'nın tepkisi sonrasında haberin başlığı iki defa değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan haber sitesi Bloomberg'ün, ‘korona virüsünün neden daha fazla Rus’u öldürmediğine’ dair haberi Rusya'nın tepkisini çekti. Bloomberg, haberin başlığını iki defa değiştirdi.

Haberin ilk başlığı, ‘Uzmanlar korona virüsünün neden daha fazla Rus’u öldürmediğini bilmek istiyor’ şeklindeydi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Facebook’ta yaptığı açıklamada, “Rusya’ya karşı salgın konusunda bir dezenformasyon kampanyası başlatıldı, bunu herkes anladı” tepkisini gösterdi.

Zaharova 'kurumun bu tür bir başlığı nasıl kullanabildiğini anlayamadığını' belirtirken, Bloomberg de başlığı değiştirdi. Zaharova bunun üzerine Facebook paylaşımını yenileyip Bloomberg’in başlığın ‘garip olduğunu’ fark ettiğini ve değişikliğe gittiğini belirtti.

Başlığın ilk olarak ‘Uzmanların koronavirüsün neden daha fazla Rus’u öldürmediğine ilişkin soruları var’ şeklinde değiştirildiğini kaydeden Zaharova, “Bu da ayrı bir mesele. Belli ki uzmanlar gücenmiş” ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığına başlık bir gün sonra, yani 16 Mayıs’ta başlık yine değiştirildi ve ‘Uzmanların Rusya’daki Covid-19 ölümleri verileri konusunda soruları var’ halini aldı. Söz konusu haberde, Rusya’da doğrulanmış korona virüsü vakaları arasındaki ölümlerin neden diğer ülkelerdekinden daha az olduğu yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Yazıya göre, Rusya’da ölüm oranı yüzde 1’den azken, İspanya, Fransa ve İngiltere’de bu oran yüzde 12-14, ABD’de yaklaşık yüze 6, Almanya’da yaklaşık 4.5 seviyesinde. Dünya genelinde ortalama ölüm oranı ise yüzde 6.8. (Sputnik)