ABD Temsilciler Meclisi, 3 trilyon dolarlık yardım paketini onayladı

Demokrat Parti'nin korona virüsü nedeniyle hazırlanan 3 trilyon dolarlık yardım paketi ABD Temsilciler Meclisi'nden geçti. Senato'da çoğunluk olan Cumhuriyetçi Parti tasarıyı reddedeceklerini açıkladı. Demokratları eleştiren Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi grubunun iki numaralı ismi Steve Scalise paket için "sosyalist bir eşantiyon" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Demokrat Parti'nin korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle hazırladığı 3 trilyon dolarlık yardım paketi Temsilciler Meclisi'nden kabul edildi. Tasarının yasalaşması için Senato’da da onaylanması gerekiyor. Senato'da elinde bulunduran Cumhuriyetçiler tasarının geçmesine izin vermeyeceklerini belirtiyor.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, eyaletler ve yerel hükümetlere, ailelere ve işletmelere yönelik ek yardımlar içeren tasarı 199’a karşı 208 oyla onaylandı.

ABD Kongresi'nden mart ayında bu yana, ülke tarihinde bir rekor olan 2.2 trilyon dolarlık paket dahil toplamda 3 trilyon doları bulan dört teşvik paketi geçti.

Cumhuriyetçi Parti, bu paketlerin etkilerini değerlendirmeden önce yeni bir paketin yürürlüğe konmasına sıcak bakmıyor. ABD Başkanı Donald Trump da, ''baştan ölü doğmuş bir tasarı'' olarak nitelediği paketi Senato’dan geçse dahi veto edeceğini söyledi.

Yardım paketi işsizlere, sağlık çalışanlarına ve salgınla mücadelede ön saflarda yer alan diğer meslek gruplarına ödeme yapılmasını öngörüyor. Tasarı eyalet yönetimlerine yönelik yardımları da kapsıyor.

PELOSİ: İNSANLARI KURTARMAK İÇİN HAYATLARINI RİSKE ATTILAR

Sağlık çalışanları ve diğer ön safta çalışanlarla ilgili olarak Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, “Birçoğu insanların hayatını kurtarmak için kendi hayatlarını riske attı ve birçoğu işlerini kaybedebilir” dedi.

SCALİSE: SOSYALİST BİR EŞANTİYON

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi grubunun iki numaralı ismi Steve Scalise ise Demokratlar’ın sunduğu yardım paketini “sosyalist bir eşantiyon” olarak tanımlayarak eleştirdi.