Venezuela'da mezbaha önünde sığır kanı sırası

Venezuela'da korona virüsü salgını nedeniyle işsiz kalan onlarca insan mezbaha önünde sığır kanı alabilmek için kuyruğa girdi. Haftanın iki günü sığır kanı almak için mezbahaya gittiğini ve işini kaybettiğini söyleyen 20 yaşındaki Aleyair Romero, "Nasıl olursa olsun yiyecek bulmak zorundayım" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomik krizle boğuşan Venezuela'da halk korona virüsü salgını nedeniyle yürürlüğe giren yasaklar sonrası daha da zor günler geçirmeye başladı. Ülkenin batısındaki San Cristobal şehrinde salgın nedeniyle işini kaybeden onlarca kişi bedavaya bulabildikleri tek protein kaynağı sığır kanını alabilmek için mezbaha önünde kuyruklar oluşturdu.

Sığır kanı Venezuela, And Dağları ve Kolombiya'da yapılan geleneksel 'pichon' çorbasına kullanılan bir malzeme fakat Covid-19 krizi ile birlikte buna tek protein kaynağı olarak başvuranların sayısı daha da çoğaldı. Güney Amerika ülkesinde bir kilo etin fiyatı resmi asgari ücretin iki katına çıkmış durumda. Kabukları sıyrılan mango ağaçlarının ardından; salgın önlemlerinin işsizliği daha da artırmasıyla sığır kanı tüketimi de ülkede yoksulluğun bir diğer sembolü haline geldi.

GIDA PAKETLERİNİN ULAŞMASI HAFTALAR SÜRÜYOR

Yasakların devreye girmesiyle devletin halka doğrudan dağıttığı gıda paketlerinde gecikme süreleri daha da uzadı. Normalde ayda bir ulaşması gereken gıda paketlerinin ailelere ulaşmasının özellikle başkent Karakas dışında 7-8 haftayı bulduğu belirtiliyor.

İşsiz kaldığını söyleyen 20 yaşındaki tamirci Aleyair Romero, sığır kanı alabilmek için haftanın iki günü mezbahaya gittiğini dile getirdi. Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinin vadettiği yardım paketlerinin çok geç ulaştığını aktaran Romero, "Nasıl olursa olsun yiyecek bulmak zorundayım" dedi.

HER GÜN 40 KİŞİ GİDİYOR

Yardımların geç ulaşması halkı kendilerine alternatif yiyecek bulmaya zorluyor. San Cristobal'da mezbahanede bir çalışan eskiden atıyor oldukları kan için artık her gün 30-40 kişinin geldiğini söylüyor.

Venezuela'da korona virüsü vaka sayısı göreceli olarak düşük seviyede. Ülkede şu ana kadar 455 Covid-19 vakası tespit edilirken 10 kişi hayatını kaybetti. (Kaynak: euronews)