Slovenya'da salgın durumuna son verildi

Slovenya'da salgın durumunun sona erdiği duyuruldu. Hükümet, olağanüstü sağlık önlemlerine gerek duyulmadığını ve sınır kısıtlamalarının kaldırıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Slovenya, ‘korona virüsü salgınının ülke sınırları içinde sona erdiğini’ duyuran ilk Avrupa ülkesi oldu. Açıklamada Covid-19’un yayılmasını kontrol altına aldıklarını ve olağanüstü sağlık önlemlerine artık gerek duyulmadığı ifade edildi.

Ülkede yeni vakalar tespit edilse de Slovenya, Avrupa'da salgın durumunu kaldıran ilk ülke oldu. Bununla birlikte sınırların yeniden açılmasına da karar verildi. Hükümet, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşayanların, Avusturya, İtalya ve Macaristan’dan Slovenya’ya girişlerinin artık serbest olduğunu belirtti. AB ülkelerinde yaşamayanların ise ülkeye girişte 14 gün mecburi karantinaya alınacakları ifade edildi.

EKONOMİK KRİZ UYARISI 

Slovenya Başbakanı Janez Jansa Perşembe günü parlamentoda yaptığı konuşmada “Slovenya son iki ayda salgını kontrol altına almayı başardı. Slovenya bugün, Avrupa’da epideminin en iyi durumda olduğu ülke konumunda” dedi. Öte yandan Başbakan Janez Jansa, sağlık krizinin ardından ekonomik krizin geleceği konusunda uyardı.

Slovenya’daki ilk korona virüsü vakası, 4 Mart’ta komşusu İtalya’dan ülkeye giren bir kişide görülmüştü. Slovenya’da 13 Mayıs itibariyle teyitli koronavirüs vakası 1.467, ölü sayısı da 103 olarak kaydedilmişti. (BBC Türkçe/AA)