Korona günlerinde uluslararası seyahat: Havalimanından yedi saatte çıktı

Korona virüsü salgınına karşı tedbirlerin hafifletilmesiyle Paris'ten Hong Kong'a uçan gazeteci Laurel Chor, yolculuğunu adım adım paylaştı. Chor'a, yedi saat kaldığı Hong Kong havalimanında bir takip bilekliği ve ateş ölçer verildi; diğer bütün yolcularla birlikte test yapıldı. Sonucunun negatif çıkmasına rağmen, 14 gün karantina için eve gönderildi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının dayattığı tedbirler dünya çapında kademeli olarak hafifletilirken, Avrupa'dan Hong Kong'a uçan gazeteci Laurel Chor yaşadığı deneyimi paylaştı. Chor'un, Hong Kong Uluslararası Havalimanı'nda alınan önlemleri ayrıntısıyla anlattığı paylaşımları, dünya çapından birçok kullanıcı tarafından "Keşke bizim ülkemiz de aynısını yapsa" yorumuyla beğeni aldı.

Chor'un yolculuğu, Fransa'nın başkenti Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'ndan başladı. İngiliz havayolu şirketi British Airways'in bir uçuşuyla Londra aktarmalı olarak Hong Kong'a giden gazeteci, Paris'te herkesin maske taktığını ama Londra-Hong Kong uçuşunda kabin görevlilerinin bu önlemi 'şaşırtıcı' bir şekilde almadığını yazdı.

Boeing 777 model uçak, sadece 100 yolcuyla, yani üçte bir kapasite ile uçtu. Hong Kong'a inildiğindeyse, bu yolcuların her birine test yapıldı ve bir tür karantina uygulanacağı bilgisi verildi.

"Hong Kong'a indiğimizde o kadar çok aşama vardı ki, yarısını unuttum" diyen gazeteci şöyle devam etti:

"Bir karantina kararı ve sağlık beyanı formlarını doldurdum. Bir uygulama indirmem istendi, takip bilekliği verildi. Bu bilekliği kaydettirdim. Çalışıp çalışmadığını anlamak için birisi telefonumu kontrol etti. Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili karantina beyanımı ve suretini imzaladı.

"İyi ve dostaneydi, 28 Mayıs sabahı [14 gün sonra] kahvaltı için dışarı çıkabileceğimi anlattı. Benimle ilgilenecek kimsenin olup olmadığını, bir ateş ölçerim bulunup bulunmadığını sordu. Duraksayınca bana bir ateş ölçer verdi.

"Belirti ve ateş izleme tablomu nasıl dolduracağımı gösterdi. Eve nasıl gideceğimin ayrıntılarını vereceğim bir başka formu daha doldurmam gerektiğini anlattı. Her şey bir dosyanın içindeydi. Bana endişelenmemem gerektiğini söyledi ve sağlıklı kalmamı diledi."

Chor, bileklik ve termometresini aldıktan sonra normalde yaptığı gibi vize kontrolünden geçtiğini anlattı. Buna göre, valizleri bu noktada 'tam koruma giysili' kişiler tarafından otobüslere yerleştirildi ve yolculara, test yapılacak kişiler olduklarının anlaşılması için parlak turuncu kordonlar dağıtıldı.

Expo fuarı için inşa edilen bir devasa bir binaya götürüldüklerini anlatan Chor, bavullarını bir noktada bırakmalarının istendiğini, ardından da kendi kendilerine yapacakları testlerin bir sağlık çalışanı tarafından dağıtıldığını anlattı. Chor, testi nasıl yapacaklarının ayrıca bir video ile de gösterildiğini belirtti.

Test sürecini bir video ile de paylaşan ve orada özel kabinler de bulunduğunu aktaran gazeteci, yetkililere teslim ettiği tüpün özellikle dik tutulduğuna da dikkat çekti. Chor, yolcuların test sonuçları çıkana kadar yedi saat boyunca bu alanda tutulduğunu, test negatif gelse bile havalimanından çıktıktan sonra 14 günlük karantinada kalacaklarını aktardı. Chor, büyün bilgilerinin kendisine bir dosya ile verildiğini, uçağının ayrı, kendisinin ayrı bir numarasının olduğunu ve 25 Mayıs'ta bir test daha yaptırmasının gerektiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)