DSÖ temsilcilerini 'persona non grata' ilan ettiler!

Korona virüsü salgınına rağmen 20 Mayıs'ta sandığa gitmeye hazırlanan ve geniş katılımlı seçim mitinglerinin düzenlendiği Doğu Afrika ülkesi Burundi'de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) temsilcileri 'persona non grata' ilan edildi. Dört DSÖ temsilcisinden ülkeyi terk etmeleri istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan hakları ihlalleri ile suçlanan Afrika ülkesi Burundi'de, korona virüsü salgınına rağmen 20 Mayıs'ta seçim düzenlemeyi planlayan hükümet Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) temsilcilerini sınırdışı etme kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı, DSÖ'nün ülkedeki temsilcisi Walter Kazadi Mulombo ile üç yardımcısının 'persona non grata (istenmeyen kişi)' ilan edildiğini açıkladı.

Virüs salgınına rağmen siyasetçilerin geniş katılımlı seçim mitingleri düzenlediği ülkede, DSÖ yetkililerinin yarına kadar gitmiş olması isteniyor. DSÖ veya bağlı olduğu Birleşmiş Milletler ise henüz bu konuda henüz açıklama yapmış değil.

Burundi'de 20 Mayıs'ta düzenlenecek seçimlerde, ağır insan hakları ihlalleri ile suçlanan Pierre Nkurunziza'nin halefi belirlenecek. Nkurunziza'nin hükümeti, geçmişte de bir dizi uluslararası kurumun temsilcisini sınırdışı etmişti.

Burundi'de şu ana dek görece olarak az sayıda korona virüsü vakası tespit edildi. Resmi verilere göre, ülkede sadece 27 enfeksiyon ve bir ölüm kaydedildi. (DIŞ HABERLER)